Κυριακή 16 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πυρκαγιά στο ακτοπλοϊκό πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ»

Λαχτάρισαν την Παρασκευή το μεσημέρι 248 επιβάτες και ναυτεργάτες του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» της εταιρείας HSW, όταν ξέσπασε πυρκαγιά, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, στην τσιμινιέρα του και ενώ το πλοίο ήταν μεσοπέλαγα και ταξίδευε ενδιάμεσα Ικαρίας και Σάμου.

Το ναυτεργατικό ατύχημα καταγράφηκε στο πρώτο ταξίδι του πλοίου για φέτος. Δρομολογήθηκε από την εταιρεία μόνο για τους τρεις μήνες του καλοκαιριού. Το απόγευμα της Παρασκευής το πλήρωμα κατάφερε να σβήσει τη φωτιά, ωστόσο από το περιστατικό δημιουργούνται ερωτήματα για τη σωστή ή όχι συντήρηση του πλοίου το οποίο έχει έτος κατασκευής το 2005.

Πιο συγκεκριμένα, η φωτιά εκδηλώθηκε όταν το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Εύδηλος της Ικαρίας με προορισμό το λιμάνι Καρλόβασι Σάμου, με 174 επιβάτες και 37 αυτοκίνητα. Από τους καπνούς 5 επιβάτες (4 γυναίκες και ένας άντρας) παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν στη Σάμο με πλωτό σκάφος του Λιμενικού. Για προληπτικούς λόγους οι επιβάτες από την αρχή είχαν φορέσει με τη βοήθεια του πληρώματος σωσίβια.

Από το πλήρωμα γινόταν προσπάθεια μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής να καταπλεύσει το καράβι στη Σάμο με δικά του μέσα, ενώ δεν είχε αποκλειστεί και η ρυμούλκησή του. Από το ΥΕΝ αποφασίστηκε να γίνει μετεπιβίβαση των επιβατών στο παραπλέον επιβατηγό πλοίο «ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ», όπως κι έγινε. Σώοι όλοι οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στο Καρλόβασι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ