Τετάρτη 19 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΔΑΣ» - ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΕΣ
Κάλεσμα ταξικής ενότητας

Να αντεπιτεθούν και να διεκδικήσουν καλεί τους αρχαιοφύλακες η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» στην ΠΕΥΦΑ (Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων) αποκαλύπτοντας το συμβιβασμένο χαρακτήρα της διοίκησης του σωματείου.

Στο έκτακτο Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΥΦΑ (αρχές Ιουνίου) με αφορμή το διευρυμένο θερινό ωράριο λειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, η ΔΑΣ ανέδειξε τις «τεράστιες ευθύνες της ΠΕΥΦΑ, η οποία κάνει πλάτες σε όλες τις κυβερνητικές επιλογές και επέτρεψε τη σταδιακή αποψίλωση του κλάδου μας». Ανέδειξε ότι το ωράριο 8 πμ - 8 μμ «είναι ανεφάρμοστο, λόγω της έλλειψης φυλακτικού προσωπικού και ότι σε καμία περίπτωση η καλοκαιρινή σεζόν δεν μπορεί να θεωρηθεί "περίπτωση έκτακτης ανάγκης" και να εφαρμοστεί το άρθρο 30 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα με τη συνδρομή υπαλλήλων άλλων κλάδων». Ζήτησε τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, «προκειμένου μέσα από συλλογικές διαδικασίες να παρθούν άμεσα μέτρα για την οργάνωση της πάλης» και ως πρώτη μορφή πρότεινε «άμεση απεργιακή κινητοποίηση με κλείσιμο των χώρων το Σαββατοκύριακο με σκοπό την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού».

Η πλειοψηφία της ΠΕΥΦΑ «δέχεται χωρίς καμία συζήτηση την αλλαγή του ωραρίου. Καλεί τους αρχαιοφύλακες να εργαστούν με αυταπάρνηση για τα συμφέροντα των ιδιωτών (κρουαζιέρες, εκδηλώσεις, κ.λπ.). Δεν διεκδικεί την κάλυψη των κενών θέσεων (...). Αντιθέτως καταψήφισε την πρόταση της ΔΑΣ για κινητοποιήσεις γι' αυτό το τόσο καυτό και χρόνιο πρόβλημα. Λύνει το θέμα της υπερωριακής απασχόλησης μέσω της διεύρυνσης του ωραρίου. Ετσι, πλέον, δε θα λογίζονται υπερωριακές οι ώρες εργασίας μετά τις 3.30 μμ. Προτείνει την ανάθεση της διεκδίκησης των δεδουλευμένων υπερωριών μας σε διαπαραταξιακή επιτροπή, αντί να μπει μπροστά να διεκδικήσει (...) Αποφασίζει και δρα μακρυά και πέρα από τα συμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπεί για τα νέα ωράρια (...) προφανώς για να διευκολύνει την εφαρμογή του μέτρου, χωρίς αντιρρήσεις και αντιδράσεις».

«Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σε προειδοποιούν για τα χειρότερα που θα έρθουν το επόμενο διάστημα: Απολύσεις - Ιδιωτικοποιήσεις. Και η αντίστασή σου πρέπει να είναι δυνατή, ενωμένη με τις άλλες φωνές στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!!! Η ΕΡΤ είναι μόνον η αρχή...», καταλήγει η «ΔΑΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ