Τετάρτη 19 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποίηση για ελεύθερους χώρους

Κινητοποίηση ενάντια στο ξεπούλημα και την τσιμεντοποίηση των πρώην στρατοπέδων πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής, οι Λαϊκές Επιτροπές που δραστηριοποιούνται στο Δήμο «Παύλου Μελά», από κοινού με άλλους φορείς της περιοχής. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» και με πορεία κατευθύνθηκαν στο πρώην Στρατόπεδο «Καρατάσιου». Κατήγγειλαν την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης που παραδίδει στους επιχειρηματίες τα πρώην στρατόπεδα και τους ελεύθερους χώρους και απαίτησαν οι χώροι αυτοί να αποτελέσουν ανάσα για τις υποβαθμισμένες λαϊκές γειτονιές, να είναι ελεύθεροι για όλο το λαό, χωρίς εμπορευματοποίηση των χρήσεών τους.

Στην εκδήλωση που είχε οργανωθεί στο στρατόπεδο «Καρατάσιου» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Καρατάσιου», χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους των Λαϊκών Επιτροπών ο Γιώργος Βούρτσας. Κατήγγειλε ότι η τρικομματική κυβέρνηση προχωρά με διαδικασίες εξπρές στο ξεπούλημα των ελεύθερων χώρων των στρατοπέδων της περιοχής. Ηδη, ξεκίνησε με την ένταξη στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ) των στρατοπέδων «Μ. Αλέξανδρος» και «Παπακυριαζή» σε Αμπελόκηπους, Εύοσμο και έπεται συνέχεια με τα άλλα («Καρατάσιου», «Παύλου Μελά», «Ζάκα», «Γκόνου», «Νταλίπη» κ.ά.). Και κάλεσε το λαό να παλέψει και να απαιτήσει να μη δοθεί ούτε μια σπιθαμή γης στους επιχειρηματίες.

  • Ανοιχτή συνέλευση για την οργάνωση της αντεπίθεσης του λαού απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Ευόσμου Κορδελιού, σήμερα Τετάρτη 19 Ιούνη στις 8 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία του Ευόσμου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ