Πέμπτη 20 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κινητοποιήσεις ενάντια στις νέες συγχωνεύσεις

Ως αποτέλεσμα της άμεσης, συντονισμένης και αγωνιστικής παρέμβασης εκπαιδευτικών και γονιών ήρθε η χτεσινή δέσμευση από πλευράς υπουργείου Παιδείας ότι δε θα γίνουν συγχωνεύσεις δημοτικών σχολείων στο Περιστέρι.

Στη λίστα με τα 54 σχολεία που σύμφωνα με το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης θα συγχωνευτούν από την επόμενη σχολική χρονιά, περιλαμβάνονταν τέσσερα δημοτικά σχολεία του Περιστερίου. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ελλη Αλεξίου», η Ενωση και Σύλλογοι Γονέων της πόλης έκαναν χτες κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στις νέες συγχωνεύσεις όπου ενημερώθηκαν ότι παίρνονται πίσω τα αρχικά σχέδια σε ό,τι αφορά το 5ο, 11ο, 36ο και 47ο Δημοτικά.

«Υψώνουμε ένα μεγάλο "όχι" στην επιχείρηση "συγχωνεύσεις σχολείων" και στην αναδιοργάνωση της εκπαιδευτικής δομής που αντικειμενικά προμηνύουν τα επόμενα εγκλήματα στη μόρφωση των παιδιών μας», σημειώνει η Ενωση Γονέων Ηρακλείου Κρήτης που σήμερα Πέμπτη, καλεί γονείς και σωματεία εκπαιδευτικών στο αμφιθέατρο της παλιάς Ακαδημίας, στις 12 το μεσημέρι, σε σύσκεψη για συντονισμό ενάντια στις νέες συγχωνεύσεις - καταργήσεις. Το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης προβλέπει στο Ν. Ηρακλείου συγχώνευση των εξής δημοτικών σχολείων: Καβροχωρίου με Καλεσσών, Καρκαδιώτισσας με Προφήτη Ηλία, Αμιρών με Ανω Βιάννου, Παναγιάς Πεδιάδος με 2ο Αρκαλοχωρίου, Σκουρβούλων με 1ο Γαλιάς, Σίβα Πυργιωτίσσης με Πιτσίδων, Στερνών με Ασημίου.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά ενάντια στις συγχωνεύσεις - συμπτύξεις, καλεί την Τρίτη 25 Ιούνη η ΕΛΜΕ Πειραιά. Χτες, η ΕΛΜΕ και Ενώσεις Γονέων διοργάνωσαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής απαιτώντας να μη δηλωθούν πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί, να μη δημιουργηθούν πληθωρικά τμήματα, να φτιαχτούν τμήματα με 20 μαθητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ