Πέμπτη 20 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Στο πλευρό του λαού οι ποδοσφαιριστές

Αρκετοί διεθνείς ποδοσφαιριστές της Βραζιλίας στέκονται το πλευρό των χιλιάδων διαδηλωτών που κατακλύζουν τις τελευταίες ημέρες τους δρόμους της χώρας αντιδρώντας στο μεγάλο φαγοπότι των πολυεθνικών με αφορμή τις διοργανώσεις του Μουντιάλ του 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Οι διαδηλωτές παλεύουν ενάντια στις αυξήσεις στα εισιτήρια στα Μέσα Μεταφοράς και ταυτόχρονα διεκδικούν κονδύλια για την υγεία και την παιδεία.

Οι διεθνείς αθλητές αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Αφού είδα τον κόσμο στους δρόμους να ζητάει καλύτερα μέσα μαζικής μεταφοράς, νοσοκομεία και σχολεία, νιώθω την ανάγκη να στηρίξω τον σκοπό τους. Κάνουν το σωστό, αυτά που λένε είναι λογικά και οφείλουμε να τους ακούσουμε. Η Βραζιλία πρέπει να γίνει καλύτερη, το ξέρουμε όλοι», δήλωσε ο Χουλκ.

«Ο κόσμος έχει κάθε δικαίωμα να εκφράσει τις απόψεις του και να διαδηλώσει όταν δεν είναι χαρούμενος με τα όσα γίνονται στη χώρα. Μόνο έτσι μπορούν να τραβήξουν την προσοχή στα κακώς κείμενα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νταβίντ Λουίζ. Από την πλευρά του ο Φρεντ έγραψε στο Facebook: «Στηρίζω τις διαδηλώσεις όσο είναι ειρηνικές. Είμαι περήφανος που ο κόσμος αγωνίζεται για την βελτίωση της δημόσιας συγκοινωνίας, των υπηρεσιών υγείας και άλλων τόσων θεμάτων».

Ο προπονητής της «σελεσάο» Λουίζ Φελίπε Σκολάρι αρχικά είχε αρνηθεί να τοποθετηθεί για το ζήτημα, αλλά την Τρίτη εξήρε τους παίκτες του για την συμπαράστασή τους στους διαδηλωτές.

O πρώην διεθνής άσος της Βραζιλίας, Ζουνίνι μέσω του Facebook πρότεινε στους παίκτες της εθνικής που χθες βράδυ επρόκειτο να αγωνιστούν κόντρα στο Μεξικό, να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο έχοντας την πλάτη τους στραμμένη προς την σημαία, ώστε να δείξουν πως το ποδόσφαιρο δεν είναι πιο σημαντικό από τους Βραζιλιάνους.

Εν τω μεταξύ, χτες, μια ακόμα διαδήλωση διαμαρτυρίας αντιμετωπίστηκε με ωμή αστυνομική βία. Πριν τον αγώνα Βραζιλίας - Μεξικού, στην Φορταλέζα, περίπου 30 χιλιάδες διαδηλωτές είχαν μπλοκάρει τον κεντρικό δρόμο έξω από το στάδιο. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες, με αποτέλεσμα πολλούς τραυματισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ