Σάββατο 14 Απρίλη 2001 - Κυριακή 15 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Τρομοκρατία και κυβερνητικός αυταρχισμός

Η περασμένη βδομάδα έκλεισε με την επίδειξη έντονου και καθόλου πρωτότυπου αντικομμουνισμού από τον πρωθυπουργό και άλλα κυβερνητικά στελέχη, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των οικοδόμων και άλλων εργαζομένων κατά των σχεδίων για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης. Αυτή τη βδομάδα, η κυβέρνηση απέδειξε ότι ο αντικομμουνισμός είναι πάντα το προανάκρουσμα της καταστολής, του αυταρχισμού, της επίθεσης κατά των εργαζομένων.

Η σύλληψη του ναυτεργάτη συνδικαλιστή Σπ. Κοκόλη την περασμένη Δευτέρα και η κράτησή του μέχρι την Τετάρτη, ήταν το δεύτερο κρούσμα κρατικής τρομοκρατίας μετά τη σύλληψη του Γ. Μανουσογιαννάκη την περασμένη βδομάδα. Και στις δύο περιπτώσεις οι ναυτεργάτες συνδικαλιστές συνελήφθησαν μετά από καταγγελίες ναυτικών πρακτόρων που είχαν κατηγορηθεί για «δουλεμπόριο». Η κινητοποίηση για την απελευθέρωση του Σπ. Κοκόλη απέδωσε καρπούς αφού την Τετάρτη αφέθηκε ελεύθερος.

Την Τετάρτη, εξάλλου, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με βαναυσότητα εναντίον εργαζομένων στη Διώρυγα της Κορίνθου και κατοίκων της περιοχής που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση της Διώρυγας.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του σημείωνε: «Η επίθεση των ΜΑΤ, με γκλομπ και δακρυγόνα, κατά των εργαζομένων στη Διώρυγα της Κορίνθου, προσθέτει έναν ακόμη κρίκο στη βαθιά αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να περάσει τα μέτρα υπέρ της πλουτοκρατίας και με μεθόδους που θυμίζουν άλλους καιρούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ