Παρασκευή 21 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δημιουργία Σωματειακής Επιτροπής στο Δήμο Περιστερίου

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής για δημιουργία Σωματειακής Επιτροπής στο Δήμο Περιστερίου. Στις εκλογές που έγιναν για την ανάδειξή της πήραν μέρος 143 εργαζόμενοι από τους οποίους οι 102 είναι νέα μέλη του Συνδικάτου.

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει την ανάγκη των εργαζομένων να εκφράσουν συλλογικά την αντίθεσή τους στη διαρκή εντεινόμενη και ολομέτωπη επίθεση που δέχονται. Αναδεικνύει ακόμα το κύρος του Συνδικάτου στα μάτια των εργαζομένων, το οποίο αντλείται από τη συστηματική παρέμβασή του στους χώρους δουλειάς.

Από την άλλη, θα πρέπει να τονιστεί ότι η δημιουργία της Σωματειακής Επιτροπής ήρθε ως αποτέλεσμα της σχεδιασμένης μάχης που έδωσαν μέλη του Συνδικάτου προκειμένου να αναδείξουν την αναγκαιότητά της. Με περιοδείες ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τις αιτίες της επίθεσης που δέχονται, για τα επόμενα μέτρα που έρχονται. Σημείωσαν ότι απάντηση στην επίθεση μπορεί να δώσει μόνο η ενιαία αγωνιστική δράση των εργαζομένων με ταξικό προσανατολισμό και σε αυτή την κατεύθυνση υπογράμμισαν πως πρέπει να ενισχυθεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, να δημιουργηθούν Σωματειακές Επιτροπές που θα συμβάλλουν στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση του αγώνα.

Η συμμετοχή των εργαζομένων αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία με δεδομένη την κυριαρχία του κυβερνητικού - εργοδοτικού στο επιχειρησιακό σωματείο ο οποίος μαζί με μηχανισμούς της εργοδοσίας έκαναν ό,τι μπορούσαν για να εμποδίσουν τη δημιουργία της Σωματειακής Επιτροπής. Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο προσπαθούσαν υπογείως να υπονομεύσουν την ύπαρξή της διαδίδοντας στους εργαζόμενους ότι η συμμετοχή τους σε αυτή είναι «σα να γράφεσαι στο ΚΚΕ» ή ότι «σε λίγες μέρες θα σου ζητήσουν συνδρομή 10 ευρώ για το Συνδικάτο για να τα δώσει στο ΚΚΕ»! Μεθοδεύσεις που θυμίζουν άλλες πιο μαύρες εποχές αλλά και υπογραμμίζουν τη αδυναμία των άλλων δυνάμεων να αντιπαρατεθούν πολιτικά - ιδεολογικά και επί της ουσίας με τις ταξικές δυνάμεις.

Το Συνδικάτο με ανακοίνωσή του χαιρετίζει «την απόφαση των εργαζομένων που με την ψήφο τους ανταποκρίθηκαν και στήριξαν την προσπάθεια του Συνδικάτου και στο Περιστέρι (...) Επιβεβαιώνεται ότι παρά τη λυσσαλέα επίθεση, μέσα στους εργαζόμενους υπάρχει μια πρωτοπορία εργατών και εργατριών που δε σκύβει το κεφάλι (...) Με μεγαλύτερο πείσμα θα αγωνιστούμε σε κάθε τόπο δουλειάς για την ταξική ενότητα (...) Το Συνδικάτο θα είναι στήριγμα κάθε εργαζόμενου, αλλά και εφιάλτης γι' αυτούς που εχθρεύονται την ενότητα των εργαζομένων και τους διαχωρίζουν με βάση τη σχέση εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ