Παρασκευή 21 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οχι στην εμπορευματοποίηση του Πάρκου «Αντ. Τρίτσης»

Ξεκάθαρα απέναντι στη λογική της εμπορευματοποίησης του Πάρκου «Τρίτση», το οποίο ακριβώς για το σκοπό αυτό έχει συνειδητά υποβαθμιστεί, στάθηκαν οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, στη διάρκεια σχετικής συζήτησης την περασμένη Τρίτη στο Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής. Λογική που προβλήθηκε τόσο από την περιφερειακή αρχή όσο και από τις άλλες παρατάξεις, οι οποίοι στο όνομα της παραδοχής ότι το κράτος δήθεν δεν έχει λεφτά για τη συντήρηση και λειτουργία του, πρότειναν ως «λύση» την επιχειρηματική εκμετάλλευσή του σε βάρος βέβαια της τσέπης των λαϊκών στρωμάτων.

«Ο ελληνικός λαός πληρώνει ήδη παρά πολλά και πρέπει να έχει τη δυνατότητα να χαρεί έναν τέτοιο χώρο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γ. Μανουσογιαννάκης εκ μέρους των συμβούλων του ΚΚΕ με το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Στο πλαίσιο αυτό συμπλήρωσε και τη διαφωνία του συνδυασμού στη θέση, την αρμοδιότητα για το πάρκο να έχει η τοπική διοίκηση -όπως αυτή εκφράστηκε και από το δήμαρχο Ιλίου, Ν. Ζενέτο που παραβρέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο- καθώς παραμένει το βασικό πρόβλημα, η χρηματοδότηση δηλαδή του πάρκου. «Αν δεν εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το κράτος δε θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα», σημείωσε ο Γ. Μανουσογιαννάκης.

Το πρόβλημα, όπως το έθεσε ο Δ. Κυπραίος, εκ μέρους των συμβούλων του ΚΚΕ, είναι σοβαρό. «Η κατάσταση οξύνεται καθημερινά, σε σημείο που μπορεί να καταστεί μη αναστρέψιμη, λόγω της διακοπής της υδροδότησης και ηλεκτροδότησης και της έλλειψης προσωπικού. Η σημερινή κατάσταση του πάρκου δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της συστηματικής υποβάθμισής του για να εξυπηρετηθεί η ακόμα παραπέρα εμπορευματοποίησή του και η λειτουργία του με τη λογική της ανταποδοτικότητας. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως πεδίο δράσης και κερδοφορίας του κεφαλαίου. Τη λογική αυτή υιοθετούν υπουργείο Περιβάλλοντος, δήμοι και ΑΣΔΑ». Συμπλήρωσε ότι ειδικά τώρα το καλοκαίρι το πάρκο είναι ανοχύρωτο σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Οι άλλες παρατάξεις, τάχθηκαν υπέρ της εμπορικής δραστηριότητας του πάρκου για να συντηρηθεί. Σημειώνεται ότι ήδη το Πάρκο λυμαίνονται καταστήματα που λειτουργούν πολλές φορές μουσική μέχρι αργά ή διάφορες ΜΚΟ οι οποίες χρεώνουν δύο ευρώ σε κάθε παιδί για να μάθει να φυτεύει και να μεταφυτεύει σπόρους, όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ιλίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στήριγμα της λαϊκής διεκδίκησης (2019-01-23 00:00:00.0)
Συνέντευξη Τύπου για το πάρκο «Α. Τρίτσης» (2016-07-01 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση για το Πάρκο Τρίτση στις 7 μ.μ. (2016-06-16 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για το Πάρκο Τρίτση την Πέμπτη 16 Ιούνη (2016-06-14 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΚΚΕ για το πάρκο «Τρίτση» (2013-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ