Παρασκευή 21 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΕΓΑΣ
«Τα πάντα για τον επαγγελματικό αθλητισμό»

Καυστική ανακοίνωση για την απόφαση της πολιτείας ουσιαστικά να ξεσπιτώσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό της Μυτιλήνης εξαιτίας της ανόδου της ΠΑΕ Καλονής στη Super League, αφού τα έργα «βελτίωσης» του Δημοτικού Σταδίου της πόλης που απαιτούνται για τις υποχρεώσεις της ομάδας αφήνουν στο... δρόμο τόσο το στίβο όσο και κάθε άλλη αθλητική δραστηριότητα η οποία διεξαγόταν στο συγκεκριμένο χώρο. Μάλιστα στην ανακοίνωση, η Ομοσπονδία Στίβου επιτίθεται κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδη ο οποίος την ώρα που σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν τεράστια προβλήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις, ο ίδιος κάνει προσωπικές παρεμβάσεις υπέρ των Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιρειών προκειμένου να έχουν τα πάντα στη διάθεσή τους.

«Για μια ακόμη φορά η πολιτεία απέδειξε ότι ο Επαγγελματικός Αθλητισμός αποτελεί πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά της, σε βάρος του ερασιτεχνικού Αθλητισμού. Ο υπουργός Αθλητισμού κ. Ι. Ιωαννίδης μετέβη προσωπικά στη Μυτιλήνη για να αποδώσει στην επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα του νησιού, που ανέβηκε - άξια κατά τα άλλα - στην Α' Εθνική, όλους τους χώρους του Δημοτικού Σταδίου της Πόλης ξεσπιτώνοντας το στίβο και κάθε άλλη δραστηριότητα που χρησιμοποιούσε το χώρο» επισημαίνεται χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Επίσης στην ανακοίνωση ο ΣΕΓΑΣ κάνει αναφορά στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον τομέα των αθλητικών εγκαταστάσεων. «...Ολα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που οι υποδομές του στίβου σε ολόκληρη την Ελλάδα απαξιώνονται από τη φθορά, που ολόκληρη η περιοχή του Πειραιά δεν έχει ένα προπονητικό έστω στάδιο, ολόκληρο το Λεκανοπέδιο ένα στάδιο αγώνων στίβου, πλην του αχανούς ΟΑΚΑ, το κλειστό στάδιο της Παιανίας αποσυντίθεται και το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας διατίθεται για μία - δύο αγωνιστικές ημέρες το χρόνο για την περίοδο του κλειστού Στίβου. Ολα σχεδόν τα Εθνικά και Δημοτικά στάδια έχουν αφεθεί στην τύχη τους...».

«Τελικά, τίποτε στην Ελλάδα δεν αλλάζει. Οταν πρόκειται να εξυπηρετηθούν συμφέροντα του Επαγγελματικού Αθλητισμού λησμονούνται τα πάντα, σύνταγμα, νόμοι, διακηρύξεις, εξαγγελίες» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ