Παρασκευή 21 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σε ρυθμούς φεστιβαλικών εκδηλώσεων η ΚΝΕ

Ολοκληρώθηκε το διήμερο φοιτητικό φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

Από τις χθεσινές εκδηλώσεις στα γρασίδια της Φιλοσοφικής στη Θεσσαλονίκη
Από τις χθεσινές εκδηλώσεις στα γρασίδια της Φιλοσοφικής στη Θεσσαλονίκη
Με πολιτική ομιλία από τον Ζήση Λυμπερίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, κορυφώθηκαν χτες βράδυ οι διήμερες εκδηλώσεις του φοιτητικού φεστιβάλ της ΝΟ ΑΕΙ - ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, που πραγματοποιήθηκαν στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Οι φοιτητές που συμμετείχαν μαζικά στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ χτες απόλαυσαν τη συναυλία με τον Δημήτρη Σταρόβα και το λαϊκό γλέντι που ακολούθησε μέχρι το ξημέρωμα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, αλλά και ο πόλεμος καθώς τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή. Επίσης, έγινε ενημέρωση για το 22ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ που θα πραγματοποιηθεί στη Σούδα.

Στο χώρο λειτούργησε εργαστήριο Photoshop με θέμα: «Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους».

Αλλες εκδηλώσεις της ΚΝΕ
  • Σήμερα Παρασκευή:

-- Κυψέλη, παράσταση καραγκιόζη, στην πλατεία, στις 7 μ.μ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

-- Μπραχάμι, στον Ασύρματο, προβολή της ταινίας «full Metal Jacket».

-- Ρέθυμνο, στο ΤΕΙ, βιβλιοπαρουσίαση του έργου του Λένιν «Από τους πολέμους των ιμπεριαλιστών, στην κατάργηση της εκμετάλλευσης», βιντεοπροβολή και γλέντι.

-- Τρίκαλα, προβολή της ταινίας «Θανάση σφίξε κι' άλλο το ζωνάρι» του Θεοδώρου Μαραγκού, στις 8.30 μ.μ., στην ταράτσα των γραφείων του ΚΚΕ.

-- Κιλκίς, ιστορικός περίπατος για τους «Δίκαιους Πολέμους» στο χώρο του αρχηγείου του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος στο Μπέλλες, στις 5 μ.μ.

  • Αύριο Σάββατο:

-- Ελληνικό, στην πλατεία Σουρμένων, στις 8 μ.μ., βιβλιοπαρουσίαση της συλλογής άρθρων του Λένιν «Για τον πόλεμο και τη σοσιαλιστική επανάσταση».

-- Καλλιθέα, αντιπολεμική συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα, στις 8 μ.μ., στο σχολικό συγκρότημα του Αγ. Νικολάου (Θησέως 175).

-- Μπραχάμι, στην πλατεία Αρη Βελουχιώτη, στις 7 μ.μ., συζήτηση με θέμα «Η ζωή στη φυλακή. Η στάση του Κομμουνιστή». Θα μιλήσει ο παλαίμαχος κομμουνιστής Βλάσης Παπαγιανακόπουλος.

-- Χανιά, στις εστίες του Πολυτεχνείου, εκδήλωση με θέμα: «Οι εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο και ο ρόλος του Πολυτεχνείου Κρήτης σε αυτές».

  • Κυριακή 23 Ιούνη:

-- Γλυφάδα, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Τρύφωνα, βιβλιοπαρουσίαση της συλλογής άρθρων του Λένιν «Για τον πόλεμο και τη σοσιαλιστική επανάσταση».

-- Νάουσα, στις 11 π.μ., ιστορικός περίπατος για μαθητές στο χώρο του Μνημείου θυμάτων του ΔΣΕ.

-- Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, μαθητική συναυλία ενάντια στο φασισμό.

Συνέντευξη τύπου στη Λάρισα

Στις 13 και 14 Σεπτέμβρη, στην Κοίτη του Πηνειού, θα πραγματοποιηθούν, στη Λάρισα, οι κεντρικές εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Γ. Καραβίδας, γραμματέας και οι Αλ. Μπαρός και Αθανασία Αγγελάκη, μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λάρισας της ΚΝΕ, μίλησαν για το μήνυμα του φετινού Φεστιβάλ, ότι η άδικη, εκμεταλλευτική κοινωνία, όχι μόνο πρέπει, αλλά και μπορεί να αλλάξει και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις γι' αυτό.

Ανέφεραν ότι ξεχωριστή θέση στις φετινές εκδηλώσεις θα έχει ο γιορτασμός των 45 χρόνων ζωής και δράσης της ΚΝΕ και πρόσθεσαν: Ετοιμάζονται μια σειρά από αφιερώματα και παραγωγές και προγραμματίζονται συναντήσεις με μαθητικά συγκροτήματα, θεατρικές ομάδες, με ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιτέχνες στην κατεύθυνση να πουν και οι ίδιοι γνώμη, να συμβάλουν για το πώς μπορεί καλύτερα να αναδειχτεί το περιεχόμενο του Φεστιβάλ.

Η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ δίνει το δικό της στίγμα και παρουσιάζει δωρεάν σε γειτονιές και χωριά του νομού το έργο «Πόσο κοστίζει το σίδερο» του Μπ. Μπρεχτ. Μέχρι τώρα έχουν προγραμματιστεί παραστάσεις στην συνοικία «Ιπποκράτης - Πάρκο Αλκαζάρ» στο αμφιθετράκι, απέναντι από το αναψυκτήριο (26/6), στην πλατεία Νεάπολης (27/6), στην πλατεία ΑΤΑ (28/6), στην πλατεία Ανθούπολης (2/7). Αλλες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται άμεσα είναι στο Συκούριο (28/6), στην Τσαριτσάνη (29/6), ενώ στην 1/7 θα πραγματοποιηθεί το Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πλατεία Ταχυδρομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ