Σάββατο 22 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνέχεια... στο Φεστιβάλ Ναυπλίου

Η Εθνική Λυρική Σκηνή με το Μπαλέτο της παρουσιάζει, σήμερα, στην Πλατεία της Αρβανιτιάς, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ναυπλίου, αποσπάσματα από τις χορογραφίες του Διευθυντή του Μπαλέτου της ΕΛΣ Ρενάτο Τζανέλλα: «Το ταξίδι», «Μπαχιάνας Μπραζιλέιρας», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Στο κενό», «Ολοι χορεύουν βαλς», «Γαλάζιος Δούναβης», «Αντατζιέτο και Μπολερό».

Ενα νέο 7μελές σύνολο το «Ensemble» του Φεστιβάλ του Ναυπλίου, θα παρουσιάσει, αύριο, το ιδιαιτέρως απαιτητικό σεξτέτο του Μέντελσον καθώς και την ορχηστρική σουίτα της όπερας «Porgy and Bess» του Γκέρσουιν. Στο Nafplion Festival Ensemble ο διακεκριμένος βιολονίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κυκλάδων Γιάννος Μαργαζιώτης, ο κορυφαίος του κοντραμπάσου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Βασίλης Παπαβασιλείου, o Α' βιολονίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Απόλλων Γραμματικόπουλος συναντούν την κάτοχο της υποτροφίας «Richard Wagner» Ai Motohashi, τον σολίστα της Συμφωνικής Ορχήστρας του Οντένσε Rafael Altino, τον τσελίστα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ελσίνκι Jaani Helander και μία εξέχουσα φυσιογνωμία του κλαρινέτου, τον διεθνούς φήμης Γάλλο Michel Lethiec -σε μια βραδιά στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, την Κυριακή 23/6.

Το ρεσιτάλ πιάνου του διακεκριμένου σολίστ Βασίλη Βαρβαρέσου με έργα Μότσαρτ, Σοπέν, Ραμώ, Ντεμπισί κ.ά. θα ανοίξει τη βδομάδα, στο Βουλευτικό, Δευτέρα, η οποία συνεχίζεται με τη μεσόφωνο Αγγελική Καθαρίου η οποία μαζί με το μαέστρο και σολίστ πιάνου Νίκο Αθηναίο θα παρουσιάσουν μια βραδιά τραγουδιού με έργα Weill, Strawinsky, Montsalvatge, DeFalla και Ν. Αθηναίου, την Τρίτη 25/6, στο Βουλευτικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ