Τετάρτη 26 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
φωτό

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΑΜΟΥ, η Κατερίνα Γεωργιοπούλου προσφέρει στο ΚΚΕ 20 ευρώ, μέσω της ΚΟ Ηλείας του Κόμματος.

***

φωτ.

Κάθε καλοκαίρι νιώθω την υποχρέωσή μου να κάνω μια αναφορά σε αυτά τα 17 παλικάρια, όλα από το χωριό Λέκκα Σάμου. Η αφρόκρεμα του χωριού, που πρόσφεραν το πολυτιμότερό τους αγαθό, τη ζωή τους, για να φτιάξουν έναν κόσμο καλύτερο, δικαιότερο, χωρίς πολέμους, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ενα κοινωνικό σύστημα δίκαιο, ειρηνικό, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Φέτος συμπληρώνονται 64 χρόνια που έπεσε και το τελευταίο παλικάρι πολεμώντας μέσα στις τάξεις του Δημοκρατικού Στρατού. Μεταξύ αυτών και ο πρώτος μου εξάδελφος Παναγιώτης Κόκκας όπου ένα πρωινό του Ιούλη του 1949 έξω από το χωριό Πλάτανος Σάμου έπεσε σε ενέδρα ΜΑΥδων και χωροφυλάκων και με μια σφαίρα του έκοψαν το νήμα της ζωής στα 22 του χρόνια. Τα παλικάρια αυτά αλφαβητικά είναι τα παρακάτω:

ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΒΟΝΔΙΚΑΚΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ΓΙΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΔΕΣΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΖΕΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΚΟΚΚΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΚΟΚΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΜΙΧΑΗΛ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΕΒΑΣΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ και ΦΡΑΝΤΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΚΚΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΚΚΑΣ
Στη μνήμη τους, προσφέρω το ποσό των 100 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ (Εξ αυτών τα 50 ευρώ στην ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ για τα λειτουργικά της έξοδα και τα άλλα 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» που φροντίζει να κάνει στον κόσμο την πιο έγκυρη ενημέρωση).

Ο εξάδελφος και χωριανός τους Μανώλης Κόκκας

Πανόραμα Σκαφιδιάς, Πύργου Ηλείας

***

φωτ.

Πριν λίγες ημέρες «έφυγε» από κοντά μας ο σ. Γιώργης Σπηλιόπουλος. Γεννημένος στην Αμαλιάδα το 1918, με το τέλος των σχολικών του χρόνων, το 1937, οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ. Πολέμησε το φασισμό αρχικά στα βουνά της Αλβανίας και στη συνέχεια μέσα από της γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Για τη δράση του διώχθηκε από το αστικό κράτος με 16 χρόνια φυλακές και εξορίες στη Μακρόνησο και τον Αϊ-Στράτη. Λόγω της συμμετοχής του στο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ απολύθηκε από δάσκαλος. Σε όλη του τη ζωή και όσο τα πόδια του τον βαστούσαν δε σταμάτησε να παλεύει μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ για τα ιδανικά του σοσιαλισμού - Κομμουνισμού.

Στη μνήμη του οι σύντροφοί του από την Αμαλιάδα μέσα από την ΚΟΒ Αμαλιάδας προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 75 ευρώ.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ