Τετάρτη 26 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Δεν έχει λεφτά ούτε για βενζίνη...

Από παλιότερη κινητοποίηση σε αρχαιολογικούς χώρους

Eurokinissi

Από παλιότερη κινητοποίηση σε αρχαιολογικούς χώρους
Το μέγεθος της διάλυσης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ως αποτέλεσμα της κεντρικής πολιτικής επιλογής για πλήρη εμπορευματοποίηση του πολιτισμού αναδεικνύεται στην επιστολή παραίτησης του προέδρου του Ταμείου Αρχαιολογικών Χώρων και Απαλλοτριώσεων, Παναγιώτη Τζίννη (σ.σ. με τον ανασχηματισμό η παραίτησή του «πάγωσε»), προς την απερχόμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, στις 24/5.

Είναι η δεύτερη παραίτηση προέδρου του ΤΑΠΑ μέσα στους τέσσερις τελευταίους μήνες μετά τον Δ. Δεληπέτρου τον περασμένο Φλεβάρη, με τη ίδια αιτία: Αδυναμία του ΤΑΠΑ να καλύψει ακόμη και τις στοιχειώδεις ανάγκες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι «λόγω έλλειψης πίστωσης από προμηθευτές, καμία αποκεντρωμένη διοικητικά και οικονομικά υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να έχει διαθέσιμα μετρητά και προσπαθούμε να βρούμε μια λύση για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες». Μια λύση είναι τα «Χρηματικά Εντάλματα Προπληρωμής». Επτά ΧΕΠ στάλθηκαν προς έγκριση από το ΤΑΠΑ στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο... τα επέστρεψε αθεώρητα στα μέσα Μάη «διότι μάλλον δεν βρέθηκε κανένας στη θέση που βρίσκονται τώρα οι περισσότεροι προϊστάμενοι των 100 περίπου Υπηρεσιών» όπως αναφέρει η επιστολή.

Δηλαδή, να πρέπει να στείλουν: «Επείγον έγγραφο σε εκτός Αθηνών υπηρεσία και να μην έχουν 11 ευρώ για COURIER (...) υπαλλήλους εκτός έδρας για υπηρεσία και να μην έχουν 500 ευρώ για έξοδα εισιτηρίων, διαμονής, φαγητού κ.τ.λ. Να πρέπει να λάβεις ηλεκτρονικά αλληλογραφία ή αιτήσεις συμμετοχής σε διαγωνισμό και να έχει τελειώσει το μελάνι στο φαξ. Να πρέπει το υπηρεσιακό αυτοκίνητο να φύγει άμεσα για εντεταλμένη υπηρεσία και να μην υπάρχουν λεφτά για βενζίνη ή για συντήρηση ή για επισκευή (αυτή τη στιγμή όλα τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα είναι παροπλισμένα). Να πρέπει σε ένα μήνα από τώρα στους αρχαιολογικούς χώρους να γίνει καθαρισμός ξερών χόρτων (αποψίλωση) ενόψει πυρκαγιών κτλ και να μην έχουν διαθέσιμα μετρητά για μεροκάματα των εργαζομένων. Να πρέπει οι δύτες της Εφορείας Εναλίων να περάσουν πριν τις καταδύσεις τσεκάπ από θάλαμο αποσυμπίεσης και να μην υπάρχουν 70 ευρώ ανά άτομο, για να πληρωθεί το νοσοκομείο. Να έρχονται τη μέρα 2.000 επισκέπτες στα Μουσεία και να μην υπάρχει θέρμανση ή κλιματισμός, είδη και δυνατότητα καθαριότητας και πολλά άλλα απρόβλεπτα που μπορεί να προκύψουν από τόσο κόσμο και να χρειάζονται άμεση επέμβαση, με λεφτά στην τσέπη.. Να γίνει διακοπή στο ρεύμα, στο νερό, στο τηλέφωνο, στο φυσικό αέριο, γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμα μετρητά»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ