Τετάρτη 26 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Καθημερινές οι εξορμήσεις των Οργανώσεων του ΚΚΕ στους χώρους δουλειάς

Με αποφασιστικότητα, σχεδιασμένα και οργανωμένα, συνεχίζεται το μεγάλο πολιτικό άνοιγμα του ΚΚΕ με αιχμή την ανεργία, στην πειραιώτικη περιφέρεια από τις δυνάμεις των Τομεακών Οργανώσεων Πειραιά, Μεταφορών και Μετάλλου του Κόμματος, τις Κομματικές Οργανώσεις Υγείας, ΟΤΑ, Εκπαιδευτικών, Οικοδόμων. Με τη δράση τους να απλώνεται παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, στα καράβια, τα εργοστάσια, τα πολυκαταστήματα, στις εργατογειτονιές, οι δυνάμεις του ΚΚΕ, ανοίγουν τη συζήτηση για την πολιτική πρόταση διεξόδου από τον εφιάλτη της ανεργίας και συνολικά από την καπιταλιστική βαρβαρότητα που καταθέτει στους εργαζόμενους και συνολικά το λαό το ΚΚΕ.

Κορυφαίος σταθμός της μεγάλης πολιτικής εξόρμησης των Κομματικών Οργανώσεων θα είναι η συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, την Τετάρτη 3 Ιούλη στις 8 το βράδυ στη Νίκαια, στην πλατεία Κουμπάκη (πρώην Σπάθα), με θέμα «Η πρόταση του ΚΚΕ για την ανεργία και την προστασία των ανέργων».

Στο πλαίσιο του πολιτικού ανοίγματος χτες σειρά είχε το εργοστάσιο μετάλλου της ΕΛΣΑ, όπου περιόδευσε ο Σπύρος Χαλβατζής, βουλευτής του Κόμματος. Η συζήτηση με τους εργαζόμενους της πρωινής βάρδιας έγινε στην αίθουσα συνελεύσεων του εργοστασίου. Στο εργοστάσιο δουλεύουν 162 εργαζόμενοι, σε τρεις βάρδιες. Κατασκευάζει μεταλλικές συσκευασίες τροφίμων, από το 2007 ανήκει στην πολυεθνική «Vogel & Noot SA». «Μέσα σε περίπου ενάμιση χρόνο έχει γίνει μείωση στους μισθούς μας πάνω από 10%. Εκοψαν όλα τα επιδόματα, περίπου 5, που είχαμε κατακτήσει. Και το Σάββατο δουλεύουμε πια χωρίς τις προσαυξήσεις. Οσοι προσλήφθηκαν τελευταία ήρθαν με μισθούς κάτω από 700 ευρώ», ανέφερε ένας εργαζόμενος, ενώ μία εργαζόμενη σημείωσε ότι «ούτε διάλειμμα δεν κάνουμε. Ξεζούμισμα. Και αν μιλήσεις, η ανεργία περιμένει».

Ο Σπ. Χαλβατζής συνομιλώντας με τους εργαζόμενους ανέφερε ότι το ΚΚΕ με κάθε τρόπο, στους τόπους δουλειάς, παντού δίνει όλες του τις δυνάμεις για να αναδείξει στους εργαζόμενους «την ανάγκη πάλης, σύγκρουσης για βαθιές αλλαγές μέχρι το επίπεδο της εξουσίας. Μιλάμε για την προσπάθεια που κάνουμε για να διαμορφωθούν όροι, συνθήκες και προϋποθέσεις για να συγκροτηθεί μία λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος». Τόνισε ότι η πολιτική που εφαρμόζεται και σε περίοδο κρίσης ακόμα πιο βίαια είναι ταξική «μειώνει την τιμή της εργατικής δύναμης, καταστρέφει παραγωγικές δυνάμεις με πρώτη την εργατική δύναμη, οδηγεί στην ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, πολύ πλατιές εργατικές, λαϊκές μάζες για να δίνει συνεχώς νέα προνόμια, νέα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο». Επισήμανε ότι είναι συγκεκριμένες οι πολιτικές δυνάμεις - ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ - που εφαρμόζουν αυτήν την πολιτική, είναι στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και επισήμανε ότι αυτή την πολιτική, τη στρατηγική της ΕΕ δεν αμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις, το εργατικό δυναμικό, τις παραγωγικές δυνατότητες, τον ορυκτό πλούτο για να εξασφαλιστεί η λαϊκή ευημερία, όμως αυτό προϋποθέτει αλλαγή τάξης στην εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ