Πέμπτη 27 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Κόντρα στην ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων

Μαχητική λαϊκή συγκέντρωση έξω από την Αστυνομική Υποδιεύθυνση

Με μαζική και δυναμική συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ελασσόνας, κάτοικοι του χωριού Τσαριτσάνη απαίτησαν να σταματήσει αμέσως η ποινική δίωξη σε βάρος αγροτών συγχωριανών τους που πήραν μέρος σε αγροτική κινητοποίηση, καθώς και σε βάρος μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, επειδή συμπαραστάθηκαν στον αγώνα των αγροτών.

Η ποινική δίωξη αφορά στην πολυήμερη πανελλαδική αγροτική κινητοποίηση, που έγινε τον περασμένο χειμώνα, με δεκάδες μπλόκα να έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα, στην οποία οι αγρότες της Τσαριτσάνης συμμετείχαν μαζικά και δυναμικά, βγάζοντας τα τρακτέρ τους, από τις 8 μέχρι και τις 28 Φλεβάρη, στο δρόμο Λάρισας - Ελασσόνας, που διέρχεται λίγο έξω από το ιστορικό χωριό τους, χωρίς, όμως, να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Στο πλαίσιο της λαϊκής συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς που εκδηλωνόταν, μαζικά και πολύμορφα, εκείνο το διάστημα, στο «μπλόκο» των Τσαριτσανιωτών αγροτών έφταναν, καθημερινά, μηνύματα αλληλεγγύης και κοντά στους αγωνιζόμενους συγχωριανούς τους, για να εκφράσουν την ενεργή συμπαράσταση κι αλληλεγγύη τους, βρέθηκαν και μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου.

Σε αναφορά σχετικά με τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, την οποία, προφανώς, «κατόπιν άνωθεν εντολών», υπέβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Ελασσόνας, κατονομάζονται αγρότες, αλλά και μέλη του ΔΣ του Μορφωτικού Συλλόγου, που καλούνται, τώρα, σε απολογία για το γνωστό σ' αυτές τις περιπτώσεις «αδίκημα» της «παρακώλυσης συγκοινωνιών».

Στη συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Αστυνομίας στήθηκε πανό στο οποίο αναγραφόταν το σύνθημα «Κάτω η τρομοκρατία - Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν περνάει». Παρόντες στην κινητοποίηση ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, αντιπροσωπεία της Γραμματείας Ελασσόνας του ΠΑΜΕ, ο δήμαρχος Ελασσόνας, Γ. Πασχόπουλος, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δ. Αβρανάς, ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου, Χάρης Νούσιας, κι άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων είχε συνάντηση με αξιωματικούς της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ελασσόνας, στους οποίους μετέφερε τη λαϊκή απαίτηση να σταματήσει η διαδικασία των ποινικών διώξεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ