Πέμπτη 27 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Συνεχίζεται η βάρβαρη καταστολή

Από τη συγκέντρωση την Τρίτη στην Αγκυρα ενάντια στην απελευθέρωση του αστυνομικού που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 27χρονο εργάτη
Από τη συγκέντρωση την Τρίτη στην Αγκυρα ενάντια στην απελευθέρωση του αστυνομικού που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 27χρονο εργάτη
Συνεχίζεται η καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων από την τουρκική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να καμφθούν οι αντιδράσεις ενάντια στην αντιλαϊκή και αυταρχική πολιτική της. Ετσι την Τρίτη το βράδυ μονάδες της αστυνομίας κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, χημικών και αντλιών νερού (που σύμφωνα με καταγγελίες αναμειγνύουν με χημικά) επιτέθηκαν σε συγκέντρωση στην Αγκυρα, ενώ προέβησαν και σε δεκάδες συλλήψεις.

Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε στη συνοικία Ντικμέν, όπου σημειώνονται συγκρούσεις μετά τις 31 Μάη φέτος και τη «σπίθα» αντίστασης που άναψε, με αφορμή τη βάρβαρη καταστολή στο πάρκο Γκεζί στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την απελευθέρωση από την τουρκική Δικαιοσύνη ενός αστυνομικού που κατηγορείται για τη δολοφονία του Ετχέμ Σαρισουλούκ με σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην Αγκυρα. Ο 27 ετών εργάτης υπέκυψε στις 14 Ιούνη. Από την έναρξη των διαδηλώσεων, τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους - τρεις διαδηλωτές και ένας αστυνομικός - και 8.000 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με απολογισμό της Ενωσης Τούρκων Γιατρών, που και οι διαδηλωτές θεωρούν αξιόπιστη πηγή.

Το ΚΚ Τουρκίας που από την πρώτη στιγμή συμμετέχει στο κίνημα αντίστασης καλεί τους εργάτες και τη νεολαία να μη λυγίσουν μπροστά στη βάρβαρη καταστολή και να παλέψουν οργανωμένα όχι μόνο για την ανατροπή της κυβέρνησης αλλά για την ανατροπή της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και να κάνουν ακόμα το βήμα να μπουν στις γραμμές του κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ