Πέμπτη 27 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ενας γιατρός και μόνο για συνταγές!

Περιοδεία του Γ. Λαμπρούλη, βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ

Μπροστά σε μια απαράδεκτη και, συγχρόνως, επικίνδυνη για την υγεία αλλά και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής, αλλά και χιλιάδων τουριστών, κατάσταση βρέθηκε ο Γ. Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, περιοδεύοντας στα Κέντρα Υγείας Στομίου και Σωτηρίτσας, στα παράλια του νομού Λάρισας.

Μια κατάσταση, βεβαίως, που δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία», ούτε αποτελεί εξαίρεση από τη γενικότερη εικόνα που παρουσιάζουν τα άλλα Κέντρα Υγείας, αλλά και τα νοσοκομεία του νομού, ως συνέπεια της συνειδητής πολιτικής υποβάθμισης του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας.

Ετσι, αντί να έχουν στελεχωθεί και εξοπλιστεί, ώστε να επιτελέσουν τον ουσιαστικό τους ρόλο στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τα Κέντρα Υγείας σε Στόμιο και Σωτηρίτσα έχουν έναν αγροτικό γιατρό, που βρίσκεται εκεί μία, ή το πολύ δύο φορές τη βδομάδα και ο ρόλος του εξαντλείται, κατά κύριο λόγο, σε συνταγογραφήσεις, (εάν και εφόσον το επιτρέπει το ηλεκτρονικό σύστημα), δε διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, τα αναγκαία υλικά και το αντίστοιχο προσωπικό, αδυνατώντας να καλύψουν ακόμα και στοιχειώδεις ανάγκες των κατοίκων των παραλίων, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο που ο πληθυσμός αυξάνεται κατά δεκάδες χιλιάδες.

Φυσικά, κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό, με τις ανακοινώσεις και τις εξαγγελίες των αρμοδίων για κάλυψη των αυξημένων υγειονομικών αναγκών λόγω θερινής περιόδου, «να δίνουν και να παίρνουν», συνοδευόμενες με, άρον άρον, μετακινήσεις προσωπικού από τα υποστελεχωμένα άλλα Κέντρα Υγείας του νομού, οι οποίες, όμως, δε φτάνουν να καλύψουν τις πολλαπλές και επείγουσες ανάγκες που προκύπτουν.

Οργάνωση της πάλης

Ο Γ. Λαμπρούλης σημείωσε πως «αναδεικνύεται ότι πίσω από τις κορόνες της κυβέρνησης αλλά και των διορισμένων διοικητών των δύο νοσοκομείων του νομού για "νοικοκύρεμα", για οικονομικά αποτελέσματα, για "εξορθολογισμό" των δαπανών, βρίσκεται η επιβεβαίωση των τεράστιων ελλείψεων σε γιατρούς, προσωπικό, μηχανήματα και προμήθειες, που οδηγούν ακόμη και στο θάνατο δεκάδες περιπτώσεις ανθρώπων των λαϊκών οικογενειών».

Και τόνισε: «Απέναντι σ' αυτή την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται και στο χώρο της Υγείας είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να παραμερίσουν τα λεγόμενα κυβέρνησης και διοικήσεων. Να οργανώσουν την πάλη τους, τις διεκδικήσεις τους για υπηρεσίες Υγείας, που θα ανταποκρίνονται στις συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες τους, προτάσσοντας ένα και μοναδικό αίτημα. Δημόσια, Δωρεάν Υγεία για όλους και κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ