Πέμπτη 27 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΤΗΠ
Καλεί σε σύσκεψη τα επιχειρησιακά σωματεία

Ανακοίνωση για την επιχειρηματική συνεργασία «Vodafon» - «Wind» εξέδωσε χτες το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι δυο εταιρείες προχώρησαν το προηγούμενο διάστημα σε «εθελούσιες» απολύσεις. Ειδικά για τη μεταφορά 300 εργαζόμενων στην νέα κοινή εταιρεία, το ΣΕΤΗΠ σημειώνει:

«Σε "Wind" και "Vodafone" οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους έχουν κατακτήσει την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που διασφαλίζουν το κατώτερο όριο αμοιβών και δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η μεταφορά προσωπικού σε μια νέα επιχείρηση όπου κυριαρχούν οι ατομικές συμβάσεις και όπου δε θα υπάρχει συλλογική σύμβαση, άμεσα ή μακροπρόθεσμα θέτει σε αμφισβήτηση τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη στις επιδιώξεις και τις υποτιθέμενες "διασφαλίσεις" των μονοπωλίων, αλλά να οργανωθούν στα επιχειρησιακά και στο κλαδικό σωματείο, να διεκδικήσουν, να δεσμεύσουν και τις τρεις επιχειρήσεις για τη συνέχεια των αμοιβών και των δικαιωμάτων τους.

Καλούμε επίσης τα διοικητικά συμβούλια των επιχειρησιακών σωματείων σε "Wind" και "Vodafone" σε σύσκεψη ώστε να συζητήσουμε για τον τρόπο με τον οποίο καλύτερα θα διεκδικήσουμε και θα διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις οι οποίες εκ των πραγμάτων θα επηρεάσουν τους εργαζόμενους στο σύνολο του κλάδου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ