Τρίτη 2 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΓΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΓΟΣ
φωτό 2

Στις 28 Ιούνη συμπληρώθηκαν 16χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΓΚΟΣ, από τον Ασπρόπυργο, και 4 χρόνια από τότε που έφυγε ο γιος του, ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΓΚΟΣ.

Στη μνήμη τους και για την ονομαστική γιορτή του Παύλου, η σύζυγος του Βασίλη και μητέρα του Παύλου, Αικατερίνη, και η κόρη και αδελφή, Νίκη Τσίγκου, προσφέρουν 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ του «902».

***

φωτό

Την 1η Ιούλη του 2008 «έφυγε» από κοντά μας ο Μακρονησιώτης, πρόεδρος του παραρτήματος Ζαχάρως της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και συνεπής οπαδός του σοσιαλισμού, σ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ. Μετά τη συνταξιοδότησή του το 1986, επέστρεψε στον Κακόβατο και δραστηριοποιήθηκε στο συνεταιριστικό κίνημα, στα δημοτικά και οικολογικά, παίρνοντας μέρος στις εκδηλώσεις του Λαπίθα για την προστασία του περιβάλλοντος. Συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις του Κόμματος και με τη στάση του συνέβαλε αποφασιστικά στην άνοδο της επιρροής του ΚΚΕ στην περιοχή. Τώρα, στην εποχή των μνημονίων, μας είναι αισθητή η απουσία του.

Στη μνήμη του, οι φίλοι και σύντροφοι, Εύα Κουμπίν, Ρόναλντ Γουέστερμάγερ, Δέσποινα και Πάνος Κανακάρης, προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Ζαχάρως στο ΚΚΕ, το ποσό των 100 ευρώ για να συνεχίσει τους αγώνες του για το καλό των εργαζομένων όπου Γης.

ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή - κομμουνιστή ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΕΓΟΥ, ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Καρδίτσας προσφέρει στην ΤΕ Πόλης Καρδίτσας του ΚΚΕ το ποσό των 245 ευρώ, που συγκεντρώθηκε από μέλη, φίλες και φίλους του Συλλόγου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, από το χωριό Πουρνιά Κόνιτσας, που απεβίωσε στις 24/5/2013 σε ηλικία 96 ετών, τα παιδιά της και τα εγγόνια της προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κόνιτσας.

***

ΦΩΤΟ

Στις 25/6/2013 «έφυγε» από τη ζωή ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη. Τιμήθηκε με το βραβείο «Λένιν» και ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στο Κόμμα.

Στη μνήμη του, ο ανιψιός του Λιάμης Αρσένης, προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ανω Πόλης Πτολεμαΐδας.

.


Βασίλης Τσίγκος
Βασίλης Τσίγκος

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΓΚΟΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΓΚΟΣ

ΧΑΤΖΗΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΑΤΖΗΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ