Τετάρτη 3 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Συγκέντρωση σήμερα, στις 10 π.μ., στο υπουργείο Οικονομικών

Κάλεσμα από το Συνδικάτο Μετάλλου «Ο Προμηθέας» και την Εργατοϋπαλληλική Ενότητα στα ΕΑΣ

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών σήμερα, Τετάρτη στις 10 π.μ., καλεί τους εργαζόμενους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων το Συνδικάτο Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», απαντώντας στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για κλείσιμο ή δραστική συρρίκνωση της εταιρείας.

Με σχετική ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο, καλεί τους εργαζόμενους τόσο στα ΕΑΣ όσο και στο σύνολο της αμυντικής βιομηχανίας σε συσπείρωση και αγώνα και να απαιτήσουν, μαζί με το σύνολο των εργαζομένων, την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Ταυτόχρονα, απαιτεί υπογραφή συμβάσεων, προσλήψεις και χρηματοδότηση των αμυντικών βιομηχανιών.

Οπως σημειώνει, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την απαξίωση των ΕΑΣ στη βάση των αποφάσεων της ΕΕ. Οι εργαζόμενοι της χώρας - συμπληρώνει - πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν εκατομμύρια ευρώ σε εξοπλιστικά προγράμματα όταν την ίδια στιγμή η αμυντική βιομηχανία συρρικνώνεται και διαλύεται.

Τεράστιες ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουν οι πλειοψηφίες της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ και στα ΕΑΣ, οι οποίες αρνούνται όλο αυτό το διάστημα να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική κυβερνήσεων - ΕΕ. Η Εργατοϋπαλληλική Ενότητα στα ΕΑΣ, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, καλεί στη σημερινή συγκέντρωση και τονίζει με σχετική ανακοίνωσή της:

«Η στάση των πλειοψηφιών των συνδικάτων παντού όπου κυριαρχεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δίνει γερό χέρι βοηθείας, αναντικατάστατο, στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής. Η τακτική να διαφωνούνε γενικά και αόριστα με τα μέτρα, να καταγγέλλουν τις συνέπειες που αυτά έχουν στην ζωή μας και τελικά να στηρίζουν τον πυρήνα αυτής της πολιτικής αποδεικνύεται μεγάλο ανάχωμα στην ριζοσπαστικοποίηση των εργαζόμενων. Μπλοκάρουν τον συντονισμό της πάλης, τις μαζικές διαδικασίες, την προετοιμασία των κινητοποιήσεων για να έχουν μαζικότητα και η πιο μεγάλη ζημιά χτυπάνε αλύπητα κάθε σκέψη για άλλο δρόμο ανάπτυξης, μισούν κυριολεκτικά την ταξική πάλη, ούτε να ακούν δε θέλουν για λαϊκή εξουσία λαϊκή οικονομία. Διαπραγματεύονται όπως και η κυβέρνηση με την τρόικα. Με το κίνημα αδρανοποιημένο, αφοπλισμένο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ