Κυριακή 7 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή

Νίκος Ξυδάκης
Νίκος Ξυδάκης
Το διαχρονικό έργο του Πλάτωνα «Η Απολογία του Σωκράτη» ξαναζωντανεύει, στα αγγλικά για δεύτερη χρονιά, με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Emmy Γιάννη Σιμωνίδη (7,8,9 Ιουλίου), στις 21:00, στην Αυλή Moυσείου Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών (Παλιό Πανεπιστήμιο, Θόλου 5, Πλάκα).

Συναυλία τζαζ, στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη, με ελεύθερη είσοδο.

«Η φωνή» του Γιώργου Βέλτσου στις 7-8 Ιουλίου, 21:00 Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Μικρή Σκηνή. Σκηνοθεσία Ρούλα Πατεράκη. Σκηνικά Γιάννης Σκουρλέτης. Παίζουν Περικλής Μουστάκης, Δήμητρα Χατούπη.

Στο πλαίσιο του ροκ φεστιβάλ στο Terravibe Park (37o χλμ. Αθηνών-Λαμίας): Ska-P, Marky Ramone's Blitzkrieg, Alborosie και 1000mods αλλά και Saxon, Kreator, Carcass, Descending και Endsight.

Η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τη CIRCUSDAYZ, διοργανώνουν το 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ Φεστιβάλ Τσίρκο και Εναλλακτικών Μορφών Εκφρασης, στο χώρο της Τεχνοπόλης, από τις 10.30 πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ.

Δευτέρα

Το νέο, ανέκδοτο μουσικό έργο του Νίκου Ξυδάκη, βασισμένο στην ποιητική συλλογή «Γυάλινα Γιάννενα» του σταθερού πλέον συνεργάτη του, Μιχάλη Γκανά, παρουσιάζει ο ίδιος ο συνθέτης, τη Δευτέρα, στις 20.30, στον κήπο του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη.

«Ο Φώντας»
«Ο Φώντας»
Στο Aνοιχτό Θέατρο «Αντώνης Καλογιάννης», στην Καισαριανή, ώρα 9μμ παρουσιάζεται «Ο Φώντας» του Μήτσου Ευθυμιάδη, σε σκηνοθεσία Αγγελικής Ξένου, μουσική ΚολλεκτίβΑ, σκηνικά Κώστα Βελινόπουλου. Είσοδος ελεύθερη.

Η ιέρεια του χίπ Lana Del Rey, στο πλαίσιο του ροκ φεστιβάλ στο Terravibe Park (37o χλμ. Αθηνών-Λαμίας). Επίσης, οι Echo and the Bunnymen, The Subways και ο Ελληνας Gautier, Iced Earth, Suicidal Tendencies, At the Gates, Psycho Choke και Black Hat Bones.

Συναυλία με την Αλκηστη Πρωτοψάλτη, στο θέατρο Βράχων στο Βύρωνα.

«Το μήλο» των Γιώργου Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου, στο Θέατρο Πέτρας, με τη Ναταλία Δραγούμη και το Γεράσιμο Γεννατά.

«Υμνος εις την Ελευθερία» Διονύσιου Σολωμού, Πειραιώς 260. Σκηνοθεσία: Λάμπρος Φιλίππου. Το κείμενο ακούγεται από μια εικοσάχρονη κοπέλα με ακαδημαϊκή μόρφωση σχετικά με το θέατρο (Πρώτο Μέρος), και μια πενηντάχρονη γυναίκα, που δεν έχει δει ποτέ στη ζωή της θέατρο (Δεύτερο Μέρος).

«Τρωάδες» του Ευριπίδη, από το «Διάχρονο Θέατρο», στο Θέατρο Παπάγου. Διασκευή-απόδοση Αλέξης Μίγκας. Με τους: Μαίρη Βιδάλη, Οδυσσέα Σταμούλη, Νίτα Παγώνη, Ελένη Ροδά.

Τρίτη

Αυλαία για το ροκ φεστιβάλ στο Terravibe Park (37o χλμ. Αθηνών-Λαμίας) με τους: Dead Can Dance. Ηχοι που θα μεταφέρουν το κοινό σε ηπείρους, εποχές, πρωτόγνωρα μουσικά πεδία. Επίσης: οι Monophonics από τους δρόμους του San Francisco, ο Craig Walker (ex Archive), οι «Opera Chaotique», «Septicflesh», «Chaostar», «Acid Death», «Tardive Dyskinesia» και «Makahala».

Τετάρτη

«Dead Can Dance»
«Dead Can Dance»
Στο Ανοιχτό Θέατρο Αλσους Βεΐκου, Γαλάτσι, στις 9 μ.μ., ο Θάνος Μικρούτσικος παρουσιάζει το πρόγραμμα «Πάντα γελαστή και γελασμένοι» με τον Δημήτρη Μπάση και την Ρίτα Αντωνοπούλου.

«Μήδεια» του Ευριπίδη, στο Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου. Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Τάσος Νούσιας, Οδυσσέας Παπασπηλιώπουλος, κ.ά.

«Ταξιδεύοντας στο μαγικό αυλό», παράσταση όπερας, στο Θέατρο Παπάγου. Μουσική διεύθυνση Ανδρέας Τσελίκας, σκηνοθεσία - φωτισμοί Ιων Κεσούλης. Με τους Αντώνη Κορωναίο, Ζαφείρη Κουτελιέρη, Μαριάννα Μανσόλα, Γιάννη Φίλια, κ.ά. Με τη σύμπραξη της Ορχήστρας του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής.

Πέμπτη

«Το κτίσμα» Φραντς Κάφκα, 11-12 Ιουλίου, 21:00 Πειραιώς 260, Κτίριο Ε. Μετάφραση - Σκηνοθεσία Βίκυ Γεωργιάδου. Ερμηνεύει η Μαρία Καλλιμάνη.

«Αγαμέμνων» του Αισχύλου, από την «Αιχμή», στο θέατρο Παπάγου. Σκηνοθεσία Γιάννης Νικολαΐδης. Με τους Φωτεινή Φιλοσόφου, Ζαχαρία Ρόχα, Χρήστο Κανέλλη, Γιάννη Νικολαΐδη, κ.ά.

Παρασκευή

Η τελευταία παράσταση για το αριστουργηματικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Ο Αμερικάνος» στο Φεστιβάλ της Ρεματιάς Χαλανδρίου, και προσφέρει μέρος των εσόδων στο Σπίτι- Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο, για τις λειτουργικές του ανάγκες. Σκηνοθεσία - Ερμηνεία: Θανάσης Σαράντος. Μουσική σύνθεση: Λάμπρος Πηγούνης. Μουσικός επί σκηνής: Παναγιώτης Κραμπής.

Μικρούτσικος, Μπάσης, Αντωνοπούλου
Μικρούτσικος, Μπάσης, Αντωνοπούλου
«Insenso» - Οπερα του Δημήτρη Δημητριάδη (12-15 Ιουλίου), 19:30, Πειραιώς 260, Κτίριο Δ. Σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινός. Μουσική Δημήτρης Καμαρωτός. Παίζουν: Μαρία Ναυπλιώτου, Ηλέκτρα Νικολούζου, Εύη Σαουλίδου, Ελενα Τοπαλίδου, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, κ.ά.

«Δε βλέπω, δεν ακούω, δε μιλάω» του Γιώργου Θεοδοσιάδη, στο Θέατρο Πέτρας. Με τους: Σπύρο Πούλη, Κώστα Αποστολάκη, Σπύρο Σπαντίδα, Δήμητρα Στογιάννη.

Σάββατο

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή επιστρέφουν για μία μοναδική συναυλία στην αποβάθρα του «Τρένο στο Ρουφ!» όπου θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με μουσικές από όλο τον κόσμο αλλά και με τραγούδια από τον καινούριο τους δίσκο «To be safe».

«Ενας εχθρός του λαού» του Ερρίκου Ιψεν, από τις «Μορφές Εκφρασης», στο θέατρο Παπάγου. Σκηνοθεσία Θωμάς Κινδύνης. Με τους Θωμά Κινδύνη, Βύρωνα Κολάση, Δημήτρη Παλαιοχωρίτη, Γιάννη Τσιώμου, Κώστα Καπετάνιο, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ