Τετάρτη 10 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Πλούτος» στην Επίδαυρο

Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη παίρνει τη σκυτάλη των Επιδαυρίων στις 12 και13/7 (9 μ.μ.). Η παράσταση εντάσσεται στο Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου, αλλά είναι αποκλειστικά παραγωγή του θεάτρου «Ακροπόλ», όπως και η «Μήδεια» (παίχθηκε την προηγούμενη βδομάδα).

Ο φτωχός αγρότης Χρεμύλος και ο δούλος του, Καρίων, περιθάλπουν το «θεό» Πλούτο, που ο Δίας τον τύφλωσε για να μη βλέπει τους δίκαιους, τους σοφούς και έντιμους. Με τη βοήθεια του Χρεμύλου και του Καρίωνα, ο Πλούτος ξαναβρίσκει το φως του. Η κωμωδία ανεβαίνει από τον Διονύση Σαββόπουλο, που καταπιάστηκε με τον «Πλούτο» ως συνθέτης στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Λούκα Ρονκόνι (1985). Τώρα ασχολείται με το έργο, ως συνθέτης, μεταφραστής, ηθοποιός και σκηνοθέτης. Σημείο των καιρών και αυτό...

Σκηνικά - κοστούμια: Αγγελος Μέντης, χορογραφία: Ερμής Μαλκότσης, φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος. Πρωταγωνιστούν: Νίκος Κουρής, Χρήστος Λούλης, Αμαλία Μουτούση, Μάκης Παπαδημητρίου, Διονύσης Σαββόπουλος. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές: Στάθης Αννινος, Θανάσης Βλαβιανός, Πέτρος Γεωργοπάλης, Πάρις Θωμόπουλος, Ορέστης Καρύδας, Αλκης Κωνσταντόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος, Εντυ Λάμμε, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Βασίλης Λέμπερος, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Ηλίας Μελέτης, Γιάννης Μίνως, Νίκος Νταρίλας, Νίκος Πλιός, Σπύρος Τσεκούρας, Αλέξης Φουσέκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ