Πέμπτη 11 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σήμερα η απόφαση για την αποφυλάκιση του Κ. Σακκά

Με τους γιατρούς του κρατούμενου απεργού πείνας Κ. Σακκά, που νοσηλεύεται στο Κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας, να υπογραμμίζουν ότι η υγεία του βρίσκεται στην τελική ευθεία, με κίνδυνο πλέον και για τη ζωή του, αναμένεται σήμερα, η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου επί του αιτήματος για αποφυλάκισή του. Ο Κ. Σακκάς κατηγορείται για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και ξεκίνησε την απεργία πείνας στις 4 Ιούνη (σ.σ. 38 μέρες απεργία πείνας) όταν έληξε και το μέγιστο όριο της λεγόμενης προσωρινής κράτησης που μπορεί να του επιβληθεί. Να σημειωθεί ότι με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου παρατάθηκε για ακόμη 6 μήνες η δεύτερη διαδοχική προφυλάκισή του. Την απόφαση αυτή κάλυψε η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός.

Την άμεση αποφυλάκιση του απεργού πείνας Κ. Σακκά ζητάει με χτεσινή ανακοίνωσή της η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείου Αθηνών - Πειραιώς, με σκοπό «την άμεση νοσηλεία του».

Εν τω μεταξύ χτες, σύμφωνα με καταγγελίες, αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ, επιτέθηκαν σε άτομα που μοίραζαν φυλλάδια με συνθήματα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Κ. Σακκά και προσήγαγαν στην ΓΑΔΑ 12 άτομα. Τελικά, οι 10 αφέθηκαν ελεύθεροι. Ενα άτομο μάλιστα πήγε στο νοσοκομείο με ακουστικό τραύμα από χειροβομβίδα κρότου - λάμψης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ