Κυριακή 22 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι λαοί πρέπει να καταλάβουν

Η αλλαγή φρουράς στο Λευκό Οίκο των ΗΠΑ δε διαφοροποιεί την πολιτική της, ιδιαίτερα την εξωτερική, είτε δημοκρατικός είτε ρεπουμπλικανός Πρόεδρος εκλεγεί. Είναι δε πια γνωστό ότι η κυριαρχία του μεγάλου κεφαλαίου είναι αυτή που καθορίζει τα πάντα και εφαρμόζονται κύρια από τα πολιτικά στηρίγματα του μακροχρόνιου δικομματισμού, δημοκρατικών - ρεπουμπλικάνων. Εξάλλου, στην πράξη βλέπουμε ποιος είναι ο βρώμικος ρόλος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού έξω από τις ΗΠΑ, ανεξάρτητα ποιος βρίσκεται στην κορυφή της εξουσίας.

Ο νέος πλανητάρχης ήδη άρχισε τις επαφές του με τους πρωτοκλασάτους ηγέτες προσκυνητές της «νέας τάξης» και, χωρίς να χάνει καιρό, κάνει πρόσκληση στους πιο πιστούς του φίλους από τις δυο πιο καυτές περιοχές της υφηλίου, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Πρώτος στην πρόσκληση, παρακαλώ, ο «δικός» μας «σοσιαλιστής» κ. Σημίτης και δεύτερος ο ακροδεξιός κ. Σαρόν του Ισραήλ, ο αποκαλούμενος «χασάπης». Η διαρκής επιδίωξη των Αμερικανών ιμπεριαλιστών είναι να εξασφαλίζουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου με «φωτιά και σίδερο».

Για ν' ανοίξουν οι δρόμοι οι ειρηνικοί με ελπιδοφόρα προοπτική, πρέπει τόσο οι λαοί των Βαλκανίων όσο και της Μ. Ανατολής να αγωνιστούν ενωμένοι και μαζικά, ενάντια στις αμερικανοΝΑΤΟικές ραδιουργίες. Δεν πρέπει να «παίζουν» το παιχνίδι των πολεμοκάπηλων. Να καταλάβουν ότι χρησιμοποιούνται από αυτούς τους εμπόρους του θανάτου, μόνο και μόνο για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Χρέος των λαών απέναντι στη ζωή είναι να ματαιώσουν όλα αυτά τα καταχθόνια, μα γνωστά πια σχέδια των ιμπεριαλιστών.


ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΑΕΡΑΚΗΣ
Θέρισο Ηρακλείου Κρήτης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ