Σάββατο 13 Ιούλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Κοινή πρωτοβουλία ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Οχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας λένε σωματεία εργαζομένων του εμπορίου και αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων από τη Θεσσαλονίκη και προχωρούν σε κοινή δράση για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης.

Τα Σωματεία που συμμετέχουν στην κοινή αυτή πρωτοβουλία είναι: Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ», εργαζομένων «LIDL HELLAS», εργαζομένων «HOUSE MARKET» Θεσσαλονίκης, Πανελλαδικό Σωματείο εργαζομένων στο «ΜΑΚΡΟ», Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Θεσσαλονίκης, Παράρτημα Πανελλαδικού Σωματείου εργαζομένων στις επιχειρήσεις «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΑΡΦΟΥΡ», Παράρτημα Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην «PRAKTIKER HELLAS», ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης και ο Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου.

Με κοινό κείμενό τους καταγγέλλουν ότι η νομοθετική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου στο εμπόριο.

Σημειώνουν ότι «η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα οδηγήσει ακόμα περισσότερους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς στην ανεργία, και στις μεγάλες εταιρείες θα αυξήσει την ένταση της εκμετάλλευσης στους εργαζόμενους.

Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ανοίγει το δρόμο για την 7ήμερη εβδομαδιαία εργασία σε όλους τους κλάδους και για όλους τους εργαζόμενους».

Καλούν τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε μαζί τη μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές.

Να παλέψουν για: Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής ως υποχρεωτικής αργίας για όλα τα καταστήματα. Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δε θα ξεπερνά τις 48 ώρες τη βδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο. Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο - 5ημερο - 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Στο μεταξύ, σε αγωνιστικό ξεσηκωμό ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, καλούν τους εργαζόμενους στο εμπόριο η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης και το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας.

Δημοτικό Συμβούλιο Ευόσμου - Κορδελιού

Ψήφισμα ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ευόσμου - Κορδελιού, μετά από παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου. Μεταξύ άλλων στο ψήφισμα σημειώνεται: «Η επιχειρούμενη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι δώρο της συγκυβέρνησης στα μονοπώλια και τις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις. Ερχεται να συμπληρώσει την άγρια αύξηση της φορολογίας σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων και των εργαζόμενων που οδηγεί στη φτώχεια την πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ