Τρίτη 16 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ - ΟΙΥΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Θα «πείσουν» τους βουλευτές να μην ψηφίσουν...

«Μάχη» με έναν προς έναν τους βουλευτές της συγκυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) θα «δώσουν»... ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) για να μην ψηφίσουν την κατάργηση της αργίας της Κυριακής. Αυτό δήλωσαν σε χτεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι εκπρόσωποι των τριών οργανώσεων για το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η συγκυβέρνηση.

Οι εκπρόσωποι των τριών οργανώσεων περιέγραψαν αρκετά αναλυτικά τις επιπτώσεις που θα έχει η κατάργηση της αργίας της Κυριακής τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους. Στο διά ταύτα όμως, και παρά τις βαρύγδουπες εκφράσεις, ότι η κατάργηση δε θα «περάσει», ότι η Κυριακή θα γίνει «εκτός από μέρα αργίας και μέρα απεργίας», η «αντίδραση» των τριών οργανώσεων δεν έχει ακόμα ούτε ημερομηνία, ούτε μορφή, παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη στη Βουλή. Αλλωστε οι ηγεσίες αυτών των συνδικαλιστικών οργανώσεων έχουν δώσει δείγματα γραφής για τη συνολική τους στάση απέναντι και στους εμποροϋπάλληλους και στους αυτοαπασχολούμενους, βάζοντας συνεχώς πλάτη στο πέρασμα των κυβερνητικών μέτρων που τους τσακίζουν.

Ετσι τόσο ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, όσο και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καβαθάς είπαν ότι η μάχη βρίσκεται πια στη Βουλή και ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να πειστούν οι βουλευτές να μην ψηφίσουν. Αυτό, όταν ο ίδιος ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ λίγο νωρίτερα επισήμανε ότι μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από τη συγκυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ άλλαξε στάση, καθώς 1,5 μήνα πριν σε συνάντηση της ΓΣΕΒΕΕ με τον Ευ. Βενιζέλο, ο δεύτερος είχε πει ότι για το ΠΑΣΟΚ δεν τίθεται θέμα Κυριακών. Μέχρι εδώ η... αγωνιστική τους στάση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ