Πέμπτη 19 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Τηλεόραση
Πρόσκληση για καφέ

Σκηνή από τη γαλλική ταινία «Καφές με λίγο γάλα», του Ματιέ Κασοβίτς
Σκηνή από τη γαλλική ταινία «Καφές με λίγο γάλα», του Ματιέ Κασοβίτς
Για... καφέ θα μας πάει η ταινία της Πέμπτης του Γάλλου Ματιέ Κασοβίτς, που προβάλλεται στις 23.35 στην ΕΤ 1. «Καφές με λίγο γάλα» και μας εξιστορεί την ιστορία μιας 18χρονης μιγάδας, της Λόλα, που έχει δύο εραστές, ένα νεαρό Εβραίο της λαϊκής τάξης κι ένα πλουσιόπαιδο Αφρικανό. Οταν μένει έγκυος δεν ξέρει ή δε θέλει να δηλώσει ποιος είναι ο πατέρας... Η ταινία «Καφές με γάλα» είναι η πρώτη του Ματιέ Κασοβίτς, που έγινε γνωστός από το «Μίσος». Με την ταινία αυτή προσπαθεί να δώσει ένα φρενήρη ρυθμό, που να έχει κάτι από την επιθετικότητα της ραπ. Δεν τα καταφέρνει απόλυτα, παρ' όλα αυτά διαθέτει φρεσκάδα, χιούμορ και ενδιαφέρουσες κοινωνιολογικές παρατηρήσεις πάνω στη γαλλική νεολαία. Παίζουν: Τζουντίτ Μαντονές, Ματιέ Κασοβίτς, Ιμπέρ Κουντέ, Ζανί Χολτ, Ζαν - Πιερ Κασέλ.

«Το νησί των κουρσάρων», σε σκηνοθεσία Ρένι Χάρλιν.

Στην Καραϊβική του 1668, η Μόργκαν Ανταμς, κόρη ενός ξακουστού πειρατή, ορκίζεται να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα της, αλλά να βρει και το θησαυρό - το χάρτη του οποίου κληρονόμησε από τον ίδιο - που είναι κρυμμένος σε ένα νησί. Πειρατική ταινία δράσης που θυμίζει τις κουρσάρικες περιπέτειες της Τσινετσιτά της δεκαετίας του '60. Παίζουν: Τζίνα Ντέιβις, Μάθιου Μοντίν, Φρανκ Λανγκέλα, Μόρι Τσέικιν κ.ά. (STAR, 21.00).

Και ταινία για αυτούς που έχουν διάθεση και χρόνο να ξενυχτήσουν.

«Η πρώτη σελίδα», σε σκηνοθεσία Χάουαρντ Χοκς.

Μια δυναμική ρεπόρτερ βοηθά έναν καταδικασμένο σε θάνατο να δραπετεύσει, γνωρίζοντας ότι η εκτέλεσή του θα εξυπηρετήσει «σκοτεινά» συμφέροντα... Η δεύτερη και καλύτερη κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου των Τσαρλς Μακ Αρθουρ - Μπεν Χεκτ. Την ταινία σκηνοθέτησε ο Χάουαρντ Χοκς και οι κριτικοί τη θεωρούν σαν μια από τις πιο κεφάτες και δροσερές κωμωδίες που γυρίστηκαν ποτέ, κυρίως χάρη στο γοργό ρυθμό της, αλλά και στο ταλέντο των ηθοποιών που παίζουν. Επικεφαλής είναι ο Κάρι Γκραντ, πρωταγωνιστής των πιο εμπνευσμένων σκηνοθετών - από τον Αλφρεντ Χίτσκοκ μέχρι τον Τζορτζ Κιούκορ - και η σαγηνευτική Ρόζαλιντ Ράσελ, που εδώ δίνει μια εξαιρετική ερμηνεία στο ρόλο της πανέξυπνης δημοσιογράφου. Πρωταγωνιστούν: Κάρι Γκραντ, Ρόζαλιντ Ράσελ, Ραλφ Μπέλαμι, Τζιν Λόκχαρτ (ANTENNA, 03.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ