Πέμπτη 18 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χοροί... στην Καλαμάτα

Αποψη της αίθουσας του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας
Αποψη της αίθουσας του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας
Η αναβίωση του «Drumming» της Αν Τερέζα Ντε Κέερσμακερ, με νέους χορευτές της ομάδας «Rosas» θα παρουσιαστεί (18,19/7, 10 μ.μ.) στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, εγκαινιάζοντας το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Στις 19, 20/7 (8 μ.μ.) στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμάτας, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει το χορευτικό σόλο του Qudus Onikeku «STILL/ life». Η αμφισημία του κόσμου. Οι σχέσεις των ανθρώπων, ταλαντευόμενες ανάμεσα σε ακραίες ηθικές, ψυχολογικές και ιστορικές αντιλήψεις.

Στις 20, 21/7 (10 μ.μ.) στο Μέγαρο Χορού θα παρουσιαστεί το έργο του Ρασίντ Ουραμντάν «Exposition universelle», που χορογραφεί τα βασανιστικά ερωτήματα του σύγχρονου ανθρώπου και την πολιτική ιστορία του κόσμου.

Στις 21/7 (10 μ.μ.) στο Αμφιθέατρο του Κάστρου θα παρουσιαστεί το έργο «What the Body Does Not Remember» του Βιμ Βαντεκέιμπους. Αναβίωση μιας εξέχουσας στιγμής στην ιστορία του σύγχρονου χορού (1987), που δημιούργησε «σχολή».

Στις 22/7 (10 μ.μ.) στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας ο Φαμπιέν Μπάρμπα θα παρουσιάσει το «Μια βραδιά χορού της Μαίρυ Βίγκμαν». Πρόκειται για αναβίωση οκτώ χορογραφιών της Αν Τερέζα ντς Κέερμακερ, δασκάλας του Λατινοαμερικανού χορευτή - χορογράφου.

Στις 23/7 (10 μ.μ.) στο Μέγαρο Χορού η Ιρις Καραγιάν θα παρουσιάσει τις «Μητέρες». Μια εικαστική εγκατάσταση και μια αέναη χορογραφία, με δύο γυναίκες, παιχνίδια, ήρωες και μνήμες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ