Σάββατο 20 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Συνεχίζονται οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις

Στις 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη θα κορυφωθεί το καλοκαιρινό ταξίδι του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με τις κεντρικές εκδηλώσεις στην Αθήνα, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον. Μέχρι τότε, όμως, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ απλώνονται σε όλη τη χώρα μεταφέροντας το μήνυμα του Φεστιβάλ που συμπυκνώνεται στο κεντρικό του σύνθημα (δανεισμένο από στίχο του Μπ. Μπρεχτ) «Αλλαξε τον κόσμο, το έχει ανάγκη».

Οι εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες μέρες έχουν ως εξής:

  • Εργατικό Φεστιβάλ κάνουν οι Οργανώσεις Καβάλας της ΚΝΕ την Κυριακή 21/7, στις 7 μ.μ., στα Ποταμούδια (στο δημοτικό σχολείο), με δραστηριότητες για παιδιά με τίτλο «Παίζουμε, δημιουργούμε, λέμε παραμύθια», ομιλία για τις πολιτικές εξελίξεις, την ανεργία, την ταξική αλληλεγγύη και λαϊκό γλέντι.
  • Συνεχίζονται οι βραδιές θερινού σινεμά για νέους άνεργους και νέα ζευγάρια που διοργανώνει ο Εργατικός Τομέας Αχαΐας της ΚΝΕ, με ελεύθερη είσοδο, στο Λαϊκό Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας. Τη Δευτέρα 22 Ιούλη, στις 9 μ.μ. προβάλλεται η ταινία «Μαθήματα Αμερικάνικης Ιστορίας» (1998), του Tony Kaye, με τους Edward Norton, Edward Furlong, Beverly D'Angelo. Υπόθεση: Ο Ντέρεκ είναι ένας οργισμένος νεαρός που η δολοφονία του πατέρα του από έναν έγχρωμο άνδρα, τον έχει μετατρέψει σε αδίστακτο ρατσιστή. Ασπάζεται τη ναζιστική ιδεολογία και κάτω από τη καθοδήγηση μιας ακροδεξιάς οργάνωσης ωθείται σε τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των έγχρωμων. Τελικά, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται. Κατά τη διάρκεια της έκτισης της ποινής του, ο Ντέρεκ συνειδητοποιεί τη λανθασμένη συμπεριφορά του και μετανοεί. Οταν, όμως, αποφυλακίζεται επιστρέφει σπίτι του και συνειδητοποιεί ότι ο Ντάνι, ο μικρότερος αδελφός του, έχει ασπαστεί τις ίδιες ρατσιστικές ιδέες που αυτός είχε στο παρελθόν... (119')
  • Οι Τομεακές Οργανώσεις Αχαΐας της ΚΝΕ διοργανώνουν προφεστιβαλική εκδήλωση στο Αίγιο, την Παρασκευή 26 Ιούλη στην πλατεία παραλίας Αιγίου. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη, θεατρικό από τη μαθητική ΟΒ ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα με θέμα «4+1 τραγούδια ενάντια στο φασισμό», παράσταση Καραγκιόζη, διαγωνισμό γκράφιτι ενάντια στο φασισμό, επιτραπέζια παιχνίδια, σκάκι, πινγκ πονγκ και λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ