Παρασκευή 26 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΩΔΩΝΗ
Κινητοποίηση σήμερα αγροτών

Κάλεσμα στους φτωχούς μικρομεσαίους κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά στη σημερινή νέα κινητοποίηση για το απλήρωτο γάλα 3 και πλέον μηνών στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ απευθύνει ο Αγροτικός Σύλλογος του Δήμου Ζίτσας που προχωρά σε προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Σε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ καταγγέλθηκαν οι εκβιασμοί και απειλές της ΔΩΔΩΝΗΣ για λύση της συνεργασίας σε όσους παραγωγούς δεν συμφωνούν και διαμαρτύρονται για την πολιτική της απλήρωτης παραγωγής που εφαρμόζει η εταιρεία. Επισημάνθηκε επίσης το κρίσιμο και καθοριστικής σημασίας ζήτημα για τη θετική έκβαση του αγώνα, για να καταβληθούν τα χρήματα τώρα, οι φτωχοί μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι να προστατέψουν τον αγώνα τους από τις τρικλοποδιές που βάζουν Ενώσεις και ένα συντονιστικό φάντασμα, μαζί με μεγαλοκτηνοτρόφους και αγροτοσυνδικαλιστές που θέλουν άλλο αφεντικό.

«Αυτοί, υπογράμμισε ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας, που συμμετείχαν και στήριζαν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΔΩΔΩΝΗΣ, σήμερα μιλάνε για "κακό" μάνατζμεντ, δίνουν συμβουλές στο βιομήχανο για καλύτερη διαχείριση των οικονομικών. Θέλουν να ξεστρατίσουν το δίκαιο αγώνα μας για το απλήρωτο γάλα, θέλουν να εμποδίσουν την οργάνωση της πάλης απέναντι στην πολιτική που συγκεντρώνει γη και παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοκαπιταλιστών αγροτών, επιχειρηματικών ομίλων.

Το περιεχόμενο της αυριανής (σ.σ. σημερινής) κινητοποίησης, συνέχισε, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπονομευτεί από αυτούς που έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα και τώρα διαμαρτύρονται για την σφαγή. Δεν πρέπει να αποτελέσει βήμα διαλόγου για να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους όλοι αυτοί, αιρετοί και βουλευτάδες των βιομηχάνων που στηρίζουν με νύχια και με δόντια το ξεκλήρισμα μας, για να αποσπάσουν τελικά την συμφωνία μας στην πολιτική της απλήρωτης παραγωγής και όχι μόνο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ