Σάββατο 27 Ιούλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περιοδεύουσες εκθέσεις

Πίνακας που εικονίζει τον Κ. Καβάφη, από την έκθεση «Αόρατος θίασος»
Πίνακας που εικονίζει τον Κ. Καβάφη, από την έκθεση «Αόρατος θίασος»
Τρεις ομαδικές εκθέσεις παρουσιάζει στην περιφέρεια η «Μικρή Αρκτος», σε συνεργασία με τον «Ιανό», μετά την επιτυχία που σημείωσαν στην Αθήνα. Συγκεκριμένα η έκθεση «90 επιστολικά δελτάρια από τη Σμύρνη», που οργανώθηκε για τα 90 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή, παρουσιάζεται στο Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Αίγινας (13-22/8).

Η έκθεση «Αόρατος θίασος» αφιερωμένη στον Κωνσταντίνο Καβάφη, φιλοξενείται (έως 18/8) στην ιστορική οικία Μεχμέτ Αλή, στην Καβάλα, ενταγμένη στο Φεστιβάλ Φιλίππων - Θάσου. Τα έργα, ενσωματωμένα σκηνογραφικά σ' αυτό το εξαιρετικό αρχιτεκτονικό μνημείο δημιουργούν μια «καβαφική» ατμόσφαιρα. Η έκθεση, το Δεκέμβρη, θα παρουσιαστεί στην Οπερα του Καΐρου, στο πλαίσιο των φετινών 13ων «Καβαφείων», με συνδιοργανωτές την ελληνική πρεσβεία, το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο και το υπουργείο Πολιτισμού Αιγύπτου.

Συνεχίζεται (έως 28/9) στον «Ιανό» (Σταδίου 24) το μεγάλο εικαστικό αφιέρωμα στη μνήμη του Γάλλου ελληνιστή Ζακ Λακαριέρ, με τίτλο «Ελληνικό καλοκαίρι», που αφορά στην αρχαιοελληνική μυθολογία, στην ελληνική Ιστορία, μνημειακούς και οικιστικούς τόπους που ενέπνευσαν το συγγραφέα και μεταφραστή της λογοτεχνίας μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ