Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ: Ευθείες βολές κατά του πρώην υπουργού Α. Τσοχατζόπουλου εξαπέλυσαν χτες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατά τις απολογίες τους τόσο η λογίστρια Ευ. Λαμπροπούλου όσο και ο ξάδερφός του Ν. Ζήγρας. Αμφότεροι έδειξαν ως υπεύθυνο για τη διακίνηση του μαύρου χρήματος τον πρώην υπουργό. Πρώτα απολογήθηκε η Ευ. Λαμπροπούλου, η οποία κατονόμασε ως το πρόσωπο που κρυβόταν πίσω από την αγορά του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου τον Α. Τσοχατζόπουλου. Ανέφερε ξεκάθαρα πως ο Ν. Ζήγρας το 2004 της είπε πως το κτίριο ήταν του Τσοχατζόπουλου, ενώ πρόσθεσε ότι στη συνέχεια έψαχναν να βρουν έναν κάτοικο του εξωτερικού για να καλυφθεί το θέμα του πραγματικού ιδιοκτήτη και πως η ίδια συνετέλεσε στο να επιλεγεί ο κουμπάρος της Ν. Γεωργουλάκης που της είχε απόλυτη εμπιστοσύνη.

Ο Ν. Ζήγρας στην απολογία του είπε ότι «ηθικός και φυσικός αυτουργός και παραλήπτης όλων των χρημάτων ήταν ο πρώην υπουργός και πως χρήματα προέρχονταν από εξοπλιστικά προγράμματα». Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε αναλυτικά στο ρόλο και άλλων προσώπων που ισχυρίζεται ότι έχουν σχέση με τη ροή μαύρου χρήματος, όπως για τον καταζητούμενο Φουάντ αλ Ζαγιάντ, τον εκζητούμενο πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντ. Μιχαηλίδη αλλά και τον συγκατηγορούμενό του Γ. Σμπώκο. Σε άλλο σημείο της απολογίας του πρόσθεσε ότι «όλα τα ακίνητα που αγοράστηκαν ήταν επιλογή του Ακη Τζοχατζόπουλου και προέρχονταν από μαύρο χρήμα».

ΥΠΟΘΕΣΗ ΙΚΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου δικάζεται η υπόθεση με τη μεγάλη απάτη στο υποκατάστημα ΙΚΑ της Καλλιθέας, κατέθεσε χτες ο διοικητής του Οργανισμού Ρ. Σπυρόπουλος. Οπως αποκάλυψε ο Ρ. Σπυρόπουλος, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί βρίσκονται στα ίχνη εξιχνίασης και άλλων παραβατικών συμπεριφορών στους κόλπους του ΙΚΑ, ενώ πρόσθεσε ότι από έκθεση ελέγχου που του παραδόθηκε στις 20/11/2012 προκύπτει ότι οι μη σύννομες παροχές ανέρχονται σε 7.991 και πως η ζημιά του ΙΚΑ ανέρχεται σε πάνω από 11 εκ. ευρώ. Η έρευνα, σύμφωνα με τον μάρτυρα, αφορά μέχρι σήμερα το 50 - 55% των περιπτώσεων και θα επεκταθεί και προ του 2003 πριν αρχίσει η μηχανογράφηση. Τέλος, αναφέρθηκε στην πρόταση δύο κατηγορουμένων (Μπουραζάνη - Πατεράκη) να αποζημιώσουν το ΙΚΑ προσθέτοντας ότι αρνήθηκε για λόγους ηθικής τάξης και πως το λόγο πλέον τον έχει η Δικαιοσύνη.

ΕΚΡΗΞΗ σημειώθηκε χτες στις 05.28 το πρωί σε κατάστημα εστίασης στο Κολωνάκι, στη συμβολή των οδών Πλουτάρχου και Πατριάρχου Ιωακείμ. Από την έκρηξη τραυματίστηκε ένας διερχόμενος, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Επίσης, σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε γύρω κτίρια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται ότι ένα διερχόμενο μηχανάκι άφησε στο σημείο τον εκρηκτικό μηχανισμό. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες της έκρηξης.

ΤΕΣΣΕΡΑ άτομα σκοτώθηκαν χτες, μετά από αιματηρή συμπλοκή σε καταυλισμό Τσιγγάνων στη Γαστούνη Ηλείας. Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τρία άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ