Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- «Πληγή παλιά που πρέπει να φύγει από το μουσουλμανικό σώμα», χαρακτήρισε ο νέος πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροουχανί, που αναλαμβάνει επισήμως τα καθήκοντά του την Κυριακή, το Ισραήλ δίνοντας συνέχεια στη διμερή ένταση και στις σχετικές αντεγκλήσεις. Από την άλλη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου άδραξε την ευκαιρία για να τονίσει ότι η ιρανική στάση δεν αλλάζει και ότι το Ιράν παραμένει απειλή.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Με καταδικαστικές δηλώσεις και εκκλήσεις εθνικής ενότητας απάντησαν οι πολιτικές δυνάμεις του Λιβάνου και ο Πρόεδρος Σουλεϊμάν στις δύο ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν, τα ξημερώματα χτες, κατά της περιοχής όπου βρίσκεται το προεδρικό μέγαρο και οι εγκαταστάσεις της Ανώτερης Διοίκησης του Στρατού.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις κοντά στην τουρκο-συριακή μεθόριο, στη βόρεια Συρία ανάμεσα σε κουρδικές πολιτοφυλακές και σε ισλαμιστές μισθοφόρους των εξτρεμιστικών οργανώσεων «Μέτωπο αλ Νούσρα» και «Ισλαμικό κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε». Κατά πληροφορίες, τουλάχιστον 12 ισλαμιστές σκοτώθηκαν μόνο τις τελευταίες ώρες. Επίσης, οι ιορδανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν και κατάσχεσαν στα σύνορα με τη νότια Συρία, μεγάλο φορτίο όπλων.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- «Μου πήρες 11 χρόνια από τη ζωή μου. Πέρασα 11 χρόνια στην κόλαση. Η δική σου κόλαση μόλις τώρα αρχίζει... Θα βρίσκεσαι στην κόλαση για μια αιωνιότητα», δήλωσε προς τον απαγωγέα της, Αριελ Κάστρο, η Μισέλ Νάιτ ένα από τα θύματά του που κρατούνταν για 11 χρόνια όμηροι στο Κλίβελαντ, μετά την ανακοίνωση της καταδίκης του σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δικαίωμα αναστολής, συν 1.000 επιπλέον χρόνια.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- 150 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν τους τελευταίους μήνες στο Μπαγκλαντές, στο πλαίσιο των συγκρούσεων διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας, με αιχμή τις δίκες κατά στελεχών του Ισλαμιστικού Κόμματος, για εγκλήματα πολέμου στον πόλεμο της ανεξαρτησίας.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Την απόφασή της να μη λειτουργήσουν αρκετές αμερικανικές πρεσβείες και προξενεία την Κυριακή, για λόγους ασφαλείας, ανακοίνωσε την Πέμπτη το βράδυ η κυβέρνηση των ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για ένα μέτρο «προληπτικού χαρακτήρα», χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες για κάποια συγκεκριμένη απειλή ή ποιες ακριβώς πρεσβείες και ποια ακριβώς προξενεία αφορά η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ