Τρίτη 6 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ - ΠΟΛΟ
Εκτη θέση για άνδρες και γυναίκες

Την έκτη θέση κατέλαβαν στο πόλο οι Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βαρκελώνης, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Οι άνδρες (για τις θέσεις 5-6) ηττήθηκαν από την οικοδέσποινα Ισπανία με 10-8. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρία που κέρδισε στον τελικό το Μαυροβούνιο με 8-7. Την 3η θέση πήρε η Κροατία που επικράτησε, στο «μικρό» τελικό, με 10-8 της Ιταλίας.

Η Εθνική γυναικών έμεινε επίσης στην 6η θέση αφού ηττήθηκε από τις ΗΠΑ με 4-1 στα πέναλτι (κ.α. 10-10, παρατ. 11-11). Την πρωτιά πανηγύρισαν οι φιλοξενούσες Ισπανίδες, κερδίζοντας - στον τελικό - την Αυστραλία με 8-6. Στον «μικρό» τελικό, η Ουγγαρία νίκησε τη Ρωσία με 10-8 και κατέκτησε την 3η θέση.

Πάντως οι νέες επιτυχίες δεν μπορούν να κρύψουν τα προβλήματα και αδιέξοδα που αντιμετωπίζει και η υδατοσφαίριση. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις της Αλ. Ασημάκη (φουνταριστή): «Αντιμετωπίσαμε πάρα πολλά προβλήματα. Τα περισσότερα κολυμβητήρια είναι κλειστά ή υπό διάλυση, με αποτέλεσμα να ψάχνουμε πισίνα για να κάνουμε προπόνηση. Είναι αδιανόητο η Εθνική ομάδα να ψάχνει πισίνα»...

Τεχνική Κολύμβηση

Την 4η θέση, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης - το οποίο διεξάγεται στο Καζάν - πήρε η ομάδα στα 4Χ200 μ. επιφάνειας ανδρών. Οι Ουίλιαμ Μπάλντουιν, Αντώνης Τσουρουνάκης, Αργύρης Βασιλόπουλος και Λουκάς Καρετζόπουλος τερμάτισαν σε 5.32.82, χρόνο που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Από την πλευρά της η Σοφία Κτενά ήταν 7η στα 50μ. άπνοη με 16.58, που επίσης αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ