Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από σήμερα οι συναντήσεις του Αντ. Σαμαρά στις ΗΠΑ

Από τη Νέα Υόρκη ξεκινάει σήμερα Τετάρτη το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αντ. Σαμαρά στις ΗΠΑ, όπου θα έχει επαφές με επικεφαλής ελληνοαμερικανικών επενδυτικών ομίλων, προκειμένου να διαλαλήσει την πραμάτεια των ιδιωτικοποιήσεων και των επενδυτικών ευκαιριών στον τομέα της Ενέργειας. Το κομμάτι αυτό ενδιαφέρει ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, με δεδομένο ότι το πρώτο εξάμηνο του 2014 η Ελλάδα θα ασκεί την Προεδρία στην ΕΕ και σκοπεύει να προωθήσει το εφεύρημα της «ευρωπαϊκής ΑΟΖ».

Την Πέμπτη, στις 10 μ.μ. ώρα Ελλάδας, θα γίνει στο Λευκό Οίκο η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπ. Ομπάμα. Αμέσως μετά, ο Αντ. Σαμαράς θα μεταβεί ξανά στη Νέα Υόρκη, για να συναντηθεί διαδοχικά με το δήμαρχο Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν, εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας και τον επικεφαλής του αμερικανοεβραϊκού συμβουλίου Ντέιβιντ Χάρις. Επίσης, θα επισκεφτεί το «Ground Zero» («σημείο μηδέν»), όπου κατέπεσαν ο δίδυμοι πύργοι.

Οπως έγινε γνωστό, πριν από τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο Αντ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, το μεσημέρι της Πέμπτης. Με δεδομένο ότι στην ατζέντα των επαφών στις ΗΠΑ βρίσκεται ψηλά και το Κυπριακό, με την προωθούμενη διχοτομική λύση τύπου «Ανάν», ο Αντ. Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά πριν την αναχώρησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ