Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ
ΦΩΤΟ

Την Κυριακή 21 του Ιούλη του 2013, έγινε στο μνημείο που έχει στηθεί στο Μοναστήρι των Πετρουλαίων στη Μάνη η εναπόθεση της τέφρας του ΑΝΤΩΝΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑ. Ετσι, πραγματοποιήθηκε η τελευταία επιθυμία του «αμετανόητου κομμουνιστή», του Αντώνη Πέτρουλα.

Ο σύντροφος Αντώνης, «έφυγε» στις 17 του Οκτώβρη του 2012 στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Η οικογένειά του μετέφερε την τέφρα του στο μέρος που γεννήθηκε και την εναπόθεσε στο μνημείο των 29 Πετρουλαίων που έδωσαν τη ζωή τους για μια καλύτερη πατρίδα. Στη σεμνή και λιτή τελετή της ταφής της, εκτός από την οικογένεια και τους συγγενείς, πήραν μέρος και μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, καθώς και στενοί φίλοι του Αντώνη.

Η οικογένειά του προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Ζαχάρως, 100 ευρώ στο ΚΚΕ για την υλοποίηση των σκοπών του.

***

Πρόσφατα έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής και φίλος του ΚΚΕ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ. Ο Χριστόφορος όσες φορές χρειάστηκε να βοηθήσει στην ΚΟ Ελληνικού, κυρίως με επαφές και μεταφράσεις κειμένων για τους πρόσφυγες από τη Σοβιετική Ενωση, ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει. Ηταν αγαπητός από όλους μας και τίμιος οικογενειάρχης. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην υπέροχη οικογένειά του και στη μνήμη του προσφέρουμε οικονομική ενίσχυση μέσω ΚΟΒ Ελληνικού.

Οικογένεια Ν. Λιάππη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ