Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μπαράζ πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της χώρας

Φωτιές εκδηλώθηκαν σε Πόρτο Ράφτη Αττικής, Αχαΐα, Ηλεία, Φωκίδα, Λαμία

φωτ. αρχείου

Eurokinissi

φωτ. αρχείου
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χτες λίγο μετά τις 7 το απόγευμα στο Αυλάκι Αττικής, στο Πόρτο Ράφτη. Η φωτιά ξεκίνησε σε χώρο με οικόπεδα και χαμηλή βλάστηση, στο τέρμα της οδού Κερκύρας, κοντά σε σπίτια. Οι φλόγες επεκτάθηκαν προς την πλαγιά, στο Πανόραμα, χωρίς όμως να απειληθούν κατοικίες. Λόγω του δυνατού ανέμου, έγινε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Επιτόπου έσπευσαν 45 πυροσβέστες με 21 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων, 22 εθελοντές, 2 ελικόπτερα, 9 οχήματα ΟΤΑ και 5 ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Πυρκαγιά ξέσπασε χτες σε δασική έκταση στη Ρουπακιά του δήμου Ερυμάνθου στην Αχαΐα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 3 αεροσκάφη. Την Τετάρτη, η αστυνομία συνέλαβε έναν 34χρονο για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση στους Προμάχους Αριδαίας, με αποτέλεσμα να καούν περίπου 20 στρέμματα δάσους. Ο δράστης ομολόγησε την πράξη του. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 39χρονος προκάλεσε τη φωτιά, χρησιμοποιώντας αναπτήρα, βαμβάκι και οινόπνευμα, ενώ οδήγησε τις αστυνομικές αρχές στο σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς, καθώς και σε δύο αποθήκες, όπου είχε αποκρύψει τα σύνεργά του.

Εξάλλου, σε ύφεση ήταν φωτιά στα Στύρφακα Λαμιέων, όπου επενέβησαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 2 Πετζετέλ. Φωτιά ξέσπασε στην Ηρακλειά Λαμιέων, όπου επιχείρησαν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 2 Πετζετέλ, ενώ φωτιά ξέσπασε και στα Καστέλια Γραβιάς Φωκίδας, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, όπου επενέβησαν 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 Πετζετέλ, 2 Καναντέρ και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη μέχρι χτες το βράδυ σε δασική έκταση στο Γεράκι Ηλείας. Στον τόπο επιχειρούσαν 18 πυροσβέστες με 2 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 10 ατόμων και 2 αεροσκάφη.

Στο μεταξύ, ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αφέθηκε χτες, μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 60χρονος που συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας εμπρησμού, σε βαθμό κακουργήματος. Να υπενθυμίσουμε ότι συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας προς την πλευρά της Βαρυμπόμπης, την ώρα που φέρεται -σύμφωνα με την κατηγορία- να προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε χόρτα που είχε συσσωρεύσει σε σημείο του δρόμου. Επέβαινε σε ΙΧ, στο οποίο, βρέθηκαν σύμφωνα με την αστυνομία, μπιτόνι βενζίνη και αναπτήρες. Στους αστυνομικούς αρνήθηκε κάθε εμπλοκή και μίλησε για μια «απλή βραδινή βόλτα του», ενώ στον ανακριτή είπε πως βρίσκονταν εκεί για να μαζέψει πέτρες για ένα οίκημα που φτιάχνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ