Σάββατο 10 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΙΡΑΝΑ.-- Παρά τις δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού της Αλβανίας Εντι Ράμα να περιληφθεί και η Τουρκία μεταξύ των στρατηγικών εταίρων της χώρας - όπως η Ελλάδα και η Ιταλία - οι τουρκικές επενδύσεις στη χώρα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα καθώς αποτελούν μόλις το 9,3% των ξένων επενδύσεων στη χώρα αναφέρει χτεσινό άρθρο της εφημερίδας «Shqip» των Τιράνων.

ΚΙΤΟ.-- Ενας στρατιώτης του Ισημερινού και πέντε άνδρες που φέρεται να ανήκουν στους αντάρτες της οργάνωσης FARC σκοτώθηκαν το περασμένο 48ωρο σε σύγκρουση στα σύνορα με την Κολομβία, ανακοίνωσαν χτες οι αρχές του Ισημερινού, ζητώντας από τη γειτονική Μπογκοτά να ενισχύσει την παρουσία της στις μεθοριακές περιοχές.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο 31χρονος Αμερικανός Ντέρεκ Μεντίνα ομολόγησε μέσω του «Facebook», τη δολοφονία της 28χρονης γυναίκας του, Τζένιφερ Αλφόνσο, δημοσιεύοντας φωτογραφία με το ματωμένο σώμα της πριν παραδοθεί στην αστυνομία...

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Αιθιοπικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος με εξαμελές πλήρωμα συνετρίβη και ανεφλέγη χτες κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Μογκαντίσου. Τέσσερα από τα μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν και τα υπόλοιπα δύο νοσηλεύονται.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Επιστήμονες από το ολλανδικό πανεπιστήμιο Ερασμος «ενοχοποίησαν» χτες τις καμήλες ως πιθανότερους φορείς των παθογόνων μικροοργανισμών που προκαλούν το λεγόμενο βαρύ αναπνευστικό σύνδρομο Μέσης Ανατολής (MERS) που εμφανίστηκε πέρσι προκαλώντας το θάνατο 46 ανθρώπων κυρίως από χώρες της ευρύτερης περιοχής.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Δάνειο ύψους 334 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή τμήματος του αυτοκινητοδρόμου που συνδέει το Βελιγράδι με το Μαυροβούνιο, ενέκρινε το υπουργείο Οικονομίας της Κίνας, σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες ο Σέρβος υπουργός Υποδομών Βέλιμιρ Ιλιτς.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Εκπρόσωπος της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» στη Γενεύη επιβεβαίωσε χτες το θάνατο ενός 28χρονου μέλους της οργάνωσης και τον τραυματισμό ακόμη ενός σε αποστολή στο Νότιο Σουδάν από ομάδα ενόπλων.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Σε συνομιλίες με τη βρετανική πολυεθνική εταιρεία «Tesco» που δραστηριοποιείται στο λιανικό εμπόριο βρίσκεται η «Επιχείρηση Πόρων Κίνας» (CRE) προκειμένου να προχωρήσει η συγχώνευση των σούπερ μάρκετ στη χώρα, με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κρατική CRE, που έχει 3.000 καταστήματα, θα ελέγχει το 80% της νέας αλυσίδας και η «Tesco» το 20%, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κατάληξη ακόμα στις διαπραγματεύσεις.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Ο πρώην οικονομικός αξιωματούχος της Κίνας Λιου Τιενάν, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης, διεγράφη από το ΚΚ Κίνας και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση του στο Δημόσιο, με την κατηγορία του χρηματισμού και της διαφθοράς.

ΡΙΑΝΤ.-- Στη σύλληψη δύο ανδρών προχώρησαν οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας, με την κατηγορία ότι αντάλλαξαν πληροφορίες περί επικείμενων βομβιστικών επιθέσεων καμικάζι στην περιοχή μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας ο ένας είναι υπήκοος Τσαντ και ο δεύτερος υπήκοος Υεμένης και ανακρίνονται από τις αρχές.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Νέα πτώση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας τον Ιούνη, η οποία συρρικνώθηκε κατά 1,4% σε σχέση με τα ποσοστά του Μάη. Η συγκεκριμένη εξέλιξη θεωρείται ως αρνητική για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας, από την ύφεση, καθώς και στην ισχύ της σε σχέση με τη Γερμανία που παρουσίασε αύξηση της παραγωγής της κατά 2,4% το μήνα Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ