Κυριακή 18 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Η αλαζονεία της εξουσίας

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας παρουσιάζει στις 23-24/8 στην Επίδαυρο, τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, την πιο δημοφιλή από τις σωζόμενες τραγωδίες του Ευριπίδη που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα Μεγάλα Διονύσια το 415 π.χ. και καθρεφτίζει την αλαζονεία της εξουσίας και τις ολέθριες συνέπειές της σε κάθε εποχή. Η ιστορία αναπτύσσεται στη «νεκρή ζώνη» μεταξύ μιας κατάκτησης και ενός ολοκληρωτικού αφανισμού και κλείνει με την εξάλειψη της προοπτικής των ηττημένων και την απαρχή της καταστροφής των νικητών, εντέλει την έναρξη μιας νέας εποχής που προκαλεί δέος και δεν υπόσχεται τίποτα.

Σε αυτή την σύγχρονη πρόταση του Θοδωρή Αμπαζή αξιοποιείται η μουσικότητα του λόγου και η δομή της Τραγωδίας με την σύμπραξη τριάντα-δύο μουσικών και δεκαπέντε ηθοποιών.

Μετάφραση: Ελσα Ανδριανού. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αμπαζής. Σκηνικό-κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου. Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής. Χορογραφία- Κίνηση: Ζωή Χατζηαντωνίου. Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου. Επεξεργασία Μουσικού υλικού: Μιχάλης Παπαπέτρου. Παίζουν: Αννα Κοκκίνου, Κατερίνα Διδασκάλου, Κόρα Καρβούνη, Δανάη Σαριδάκη, Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Απόστολος Πελεκάνος, κ.ά. Ποσειδώνας (φωνή): Μιχαήλ Μαρμαρινός. Συμμετέχει ο Γιώργος Ζυγούρης. Δημήτρης Χουντής: Σοπράνο-Σαξόφωνο. Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης». Βάγια Ζεππάτου: Υπεύθυνη Ορχήστρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ