Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων, που πραγματοποιείται για ένατη συνεχόμενη χρονιά στην Ερμούπολη της Σύρου (16 - 24 Αυγούστου), προκειμένου να γίνει προσιτό σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, έχει προχωρήσει σε σημαντική μείωση των τιμών, και επιπλέον, προσφέρει συνολικά 180 δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους, 30 εισιτήρια ανά συναυλία, για έξι από τις επτά συναυλίες του φεστιβάλ. Η παραλαβή των εισιτηρίων θα γίνεται με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ, από το ταμείο του Θεάτρου Απόλλων, καθημερινά 10:00 με 13:00.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από τη γέννηση του Verdi, το φεστιβάλ τιμά τον μεγάλο συνθέτη με ένα τριήμερο αφιέρωμα, που κορυφώνεται τις δύο τελευταίες μέρες του φεστιβάλ (23 και 24 Αυγούστου) με τον «Rigoletto», έργο με το οποίο εγκαινιάστηκε το θέατρο Απόλλων της Σύρου το 1864. Tο έργο θα παρουσιαστεί σε ενορχήστρωση του Θεόδωρου Λεμπέση. H εικοσαμελής ορχήστρα εγχόρδων Musica Vitae από τη Σουηδία θα συμπράξει με το Κουιντέτο ξύλινων πνευστών της Καμεράτας της Σμύρνης, και με κορυφαίους Ελληνες σολίστ και συνεργάτες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπως την υψίφωνο Βασιλική Καραγιάννη, τη μεσόφωνο Ειρήνη Καραγιάννη, τον τενόρο Δημήτρη Πακσόγλου και τον βαρύτονο Χάρη Ανδριανό.

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το φεστιβάλ πλαισιώνουν μουσικά καταξιωμένοι σολίστ, όπως ο διεθνούς φήμης Ελληνας πιανίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Ναυπλίου, Γιάννης Βακαρέλης, η πιανίστα Αλεξάνδρα Νομίδου, τρεις βραζιλιάνικης καταγωγής σολίστ, ο τσελίστας Leonardo Altino, ο βιολίστας Rafael Altino, η πιανίστα και καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ μουσικής δωματίου του Ρίο, Simone Leitao, ο βραβευμένος κιθαριστής, Κώστας Κοτσιώλης, ο πιανίστας και συνθέτης Γιώργος Ψυχογιός, ο 1ος κορυφαίος στην Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Κυκλάδων, Γιάννος Μαργαζιώτης, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ