Σάββατο 17 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Κύκλωψ» και «Τραχίνιες» στο θέατρο Φιλίππων

«Κύκλωπας»

Copyright � 2013 Vassilis Makr

«Κύκλωπας»
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει αύριο Κυριακή 18/8, τον «Κύκλωπα» του Ευριπίδη (ώρα 21.00), στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Φιλίππων - Θάσου και στις 24/8 τις «Τραχίνιες» του Σοφοκλή. Οι θεατές του φεστιβάλ που επιθυμούν να παρακολουθήσουν και τις δύο παραστάσεις και να αγοράσουν ταυτόχρονα τα εισιτήρια κατά την προπώληση, δικαιούνται να προμηθευτούν το εισιτήριο για τις «Τραχίνιες» σε μειωμένη τιμή (12 αντί 15 ευρώ).

Ο «Κύκλωψ» του Ευριπίδη πραγματεύεται από μια άλλη οπτική γωνία τις περιπέτειες του Οδυσσέα στο νησί του κύκλωπα Πολύφημου. Οταν ο Οδυσσέας, ο πολυμήχανος και επινοητικός ήρωας της Οδύσσειας, καταφτάνει στο νησί του Κύκλωπα για να βρει προμήθειες, ώστε να συνεχίσει το ταξίδι του προς την Ιθάκη, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια κοινωνία που βασίζεται σε πρωτόγονα ένστικτα. Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου. Διασκευή: Βασίλης Παπαβασιλείου - Σωτήρης Χαβιάρας. Σκηνικά - κοστούμια: Μαρί Νοέλ Σεμέ. Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός. Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ. Παίζουν: Νίκος Καραθάνος, Δημήτρης Πιατάς, Νίκος Χατζόπουλος, Γιάννης Κότσιφας, Λαέρτης Μαλκότσης, Αγγελος Μπούρας, Χρήστος Σαπουντζής, κ.ά.

Οι «Τραχίνιες», ένα από τα πιο αδικημένα έργα του Σοφοκλή, ανεβαίνουν σε σκηνοθεσία - απόδοση Θωμά Μοσχόπουλου, σκηνικά - κοστούμια Ελλης Παπαγεωργακοπούλου, φωτισμούς Λευτέρη Παυλόπουλου, μουσική Κορνήλιου Σελαμσή και κίνηση Χρήστου Παπαδόπουλου. Παίζουν: Αννα Καλαϊτζίδου, Φιλαρέτη Κομνηνού, Αννα Μάσχα, Κώστας Μπερικόπουλος, Ελένη Μπούκλη, Αργύρης Ξάφης, Θάνος Τοκάκης, Γιώργος Χρυσοστόμου, κ.ά. Παίζουν οι μουσικοί: Σαξόφωνα Guido de Flaviis, Κρουστά Θοδωρής Βαζάκας, Φλάουτα Γιώργος Σκριβάνος.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας 2510. 220876 - 7, ώρες γραφείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ