Σάββατο 17 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Εξόρμηση με αφορμή το θάνατο του 19χρονου

Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ στην Αθήνα (Μετσόβου 15) θα προχωρήσει η Λαϊκή Επιτροπή την Πέμπτη 22 Αυγούστου

Εξόρμηση στο σημείο που τραυματίστηκε θανάσιμα ο 19χρονος πραγματοποίησε χθες η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου
Εξόρμηση στο σημείο που τραυματίστηκε θανάσιμα ο 19χρονος πραγματοποίησε χθες η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου
Εξόρμηση πραγματοποίησε χτες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα του Περιστερίου με ανακοίνωσή της για το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 19χρονου νέου, μετά από έλεγχο εισιτηρίων στο τρόλεϊ στο οποίο επέβαινε το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης. Η εξόρμηση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, στο σημείο που ο 19χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα.

«Μας έχουν πιει το αίμα». Εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής εξέφραζαν την οργή και την αγανάκτησή τους για το γεγονός. «Θα μπορούσε να είναι το δικό μου παιδί», σημείωναν με έμφαση, το παιδί κάθε εργαζόμενου, το παιδί κάθε οικογένειας στο Περιστέρι που ζει καθημερινά την ανεργία, τα αντιλαϊκά μέτρα και τις επιπτώσεις τους. «Είναι τραγικό να χάνει τη ζωή του ένας άνθρωπος, ένας νέος για ένα εισιτήριο», είναι το πικρό σχόλιο στα χείλη των περισσότερων ενώ αρκετοί σημειώνουν την ανάγκη να μετακινούνται οι άνεργοι δωρεάν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αντί να απειλούνται με κλήσεις και δυσβάσταχτα πρόστιμα, αντί να αντιμετωπίζονται με τον τρόπο που, όπως φαίνεται, αντμετωπίστηκε ο 19χρονος με το γνωστό τραγικό αποτέλεσμα.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου αναφέρει:

«Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του 19χρονου άνεργου νέου που χτες (σ.σ. την Τρίτη) έχασε άδικα τη ζωή του σε έλεγχο εισιτηρίων σε γραμμή τρόλεϊ στο Περιστέρι. Η τραγική κατάληξη του χτεσινού περιστατικού (σ.σ. της Τρίτης) φέρνει στο προσκήνιο την πολύ δύσκολη θέση που έχει έρθει η εργατική - λαϊκή οικογένεια, το πού οδηγεί η ανεργία, ειδικά στους νέους έχει φτάσει στο 60%, ενώ στη Δυτική Αθήνα, και ειδικότερα στο Περιστέρι, είναι αρκετά μεγαλύτερη. Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, το ταξικό εργατικό κίνημα, η επιτροπή ανέργων, πολύ έγκαιρα είχαν διεκδικήσει μέτρα ελάφρυνσης, ιδιαίτερα για τους ανέργους, όπως δωρεάν εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.


Προκαλεί, επίσης, αποτροπιασμό το μπόνους 10% που παίρνουν οι ελεγκτές που μαζεύουν πρόστιμα από εργαζόμενους. Πρόκειται για ένα ακόμη κυνικό εισπρακτικό μέτρο που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, που δυσκολεύονται ακόμη και για τα στοιχειώδη.

Η απάντηση της εργατικής τάξης δεν μπορεί παρά να είναι, οργάνωση της πάλης, αντεπίθεση στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, όλοι για έναν και ένας για όλους - κανένας μόνος του στην κρίση».

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ στην Αθήνα (Μετσόβου 15) θα προχωρήσει η Λαϊκή Επιτροπή την Πέμπτη 22 Αυγούστου και καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι για να μεταβούν συγκροτημένα στην κινητοποίηση.

Ο Χρήστος Μαργανέλης, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής δήλωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου εκφράζει τη συμπαράσταση, την αλληλεγγύη και τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους φίλους του αδικοχαμένου συμπολίτη μας. Το θύμα αυτό έρχεται να προστεθεί στα θύματα όλου του τελευταίου διαστήματος, σ' αυτούς που οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία επειδή χάνουν τα σπίτια τους, σ' αυτούς που οδηγούνται στο θάνατο επειδή δεν υπάρχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σ' όλους αυτούς που στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης αδυνατούν να αντεπεξέλθουν. Καλούμε σε συσπείρωση γύρω από τα συνδικάτα, γύρω από τη Λαϊκή Επιτροπή, να διεκδικήσουμε δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα και στη μετακίνηση, ενάντια στις επερχόμενες κατασχέσεις σπιτιών ή τις διακοπές ηλεκτροδότησης που αυξάνονται συνεχώς. Το μήνυμα παραμένει: Ενας για όλους και όλοι για έναν - Κανένας μόνος του στην κρίση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ