Σάββατο 17 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Πρεμιέρα με... εκκρεμότητες

Με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα (θα πέσει τη Δευτέρα) η αυλαία της πρώτης αγωνιστικής του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League. Στελέχη και φίλαθλοι των 18 ΠΑΕ κάνουν όνειρα και ελπίδες για την ομάδα τους και την επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει (αγωνιστικούς και άλλους), αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούν ν' αγνοήσουν ή/και να κρύψουν την πραγματικότητα. Η «βάρκα είναι τρύπια και μπάζει νερά».

Σε συνέντευξη του (ρ/σ «Arena 89,4») ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού των ΠΑΕ, Γ. Μώραλης, παραδέχθηκε π.χ. πως «έχουμε ένα θέμα με τις εγγυητικές επιστολές. Είναι ένα θέμα που υπήρξε και πέρυσι. Προβλέπονται κυρώσεις που είναι σημαντικά πρόστιμα, αλλά αυτά τα ξέρουν στις ΠΑΕ».

Τι δεν είπε. Αφ' ενός ότι πρόκειται (δεν είναι η μόνη) για καραμπινάτη καταπάτηση του νόμου και των κανονισμών η μη κατάθεση εγγυητικής. Αφ' ετέρου ότι «το θέμα που υπήρξε και πέρυσι» έγινε... μπαλάκι από την ΕΠΟ στη Super League. Και ακόμα - στις υπόλογες ΠΑΕ - το πρόστιμο δεν επιβλήθηκε...

«Εκκρεμότητες υπάρχουν. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ξεκινάμε με όλα τα προβλήματα λυμένα» ήταν η εύσχημη αναφορά του προέδρου στη Super League. Για τη ζώσα πραγματικότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, της εκμετάλλευσης, της ανισομετρίας, της ανισονομίας, της σήψης κλπ. Για τ' αδιέξοδα και τα - σύμφυτα με το σύστημα - ζητήματα που υπάρχουν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΣΗΜΕΡΑ: Ατρόμητος - Εργοτέλης (19.15, NS2), Πλατανιάς - Βέροια (19.15, NS1), ΠΑΟΚ - Ξάνθη (21.30, NS2). ΑΥΡΙΟ: Απόλλωνας - Αρης (19.15, NS4), Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα (19.15, NS2), Λεβαδειακός - Πανθρακικός (19.15, NS7), ΟΦΗ - Πανιώνιος (19.15, NS3), Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός (21.30, NS1). ΔΕΥΤΕΡΑ: Καλλονή - Ολυμπιακός (21.30, NS1).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ