Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Με λογισμό και μ' όνειρο»

Συναυλία με τίτλο «Με λογισμό και μ' όνειρο» θα δώσει ο Γιάννης Μαρκόπουλος στο Ηρώδειο την 1η Σεπτεμβρίου. Ο συνθέτης θα διευθύνει τα έργα του σε μια συναυλία που θα μας ταξιδέψει σε αγαπημένα ακούσματα, ανασύροντας -σύμφωνα και με τον τίτλο- «το λογισμό» και «τ' όνειρο», σε μια εποχή δύσκολη, όπως η σημερινή. Από τα περίφημα «Μαλαματένια λόγια» και το «Ζαβαρακατρανέμια» ως τα «Χίλια μύρια κύματα», τα «Παραπονεμένα λόγια», τη «Μητέρα Μεγαλόψυχη», το «Καφενείον η Ελλάς», κ.ά...

Συνταξιδιώτες του σε αυτή τη μουσική διαδρομή θα είναι: ο Γιώργος Νταλάρας, που ξανασυναντιέται μουσικά με τον Γιάννη Μαρκόπουλο επί σκηνής μετά από 25 χρόνια. Η Νατάσα Μποφίλιου σε ειδική συμμετοχή στην πρώτη συνεργασία τους. Ο Vassilikos, που συνομιλεί μουσικά με το συνθέτη ήδη από πέρυσι. Ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης με τον Λάκη Χαλκιά, σε συνέχεια των 40 ετών συνεργασίας με τον συνθέτη. Και η σοπράνο Ελενα Κελεσίδη, που ερμηνεύει παγκόσμια συμφωνικά έργα του συνθέτη και θα αποδώσει τον Στράτη θαλασσινό ανάμεσα στους Αγάπανθους.

Συμμετέχουν επίσης: Ο διάσημος Βέλγος φλαουτίστας Marc Grauwels, η αυλήτρια του Νάι Σύλβια Κουτρούλη, 16μελής χορωδία, 8μελές Βυζαντινό σύνολο υπό τον Γιώργο Ναούμ και η Oρχήστρα Παλίντονος Αρμονία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ