Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Σαν θέλει η νύφη...

Με... καντάρια «καλής θέλησης» και «διάθεσης» για (κατά το δοκούν)... διασταλτική εφαρμογή νόμων και κανονισμών, ξεπεράστηκε το θέμα με την έλλειψη άδειας (και) στο γήπεδο του Πανιωνίου. Ετσι, μόλις χτες, οριστικοποιήθηκε πως οι «κυανέρυθροι» θα υποδεχθούν, το Σάββατο, στην έδρα τους τον Παναθηναϊκό.

Προχθές το μπαλάκι -για την παροχή επίφασης νομιμότητας- είχε ριχτεί στην Περιφέρεια Αττικής. Αυτή όμως γνωστοποίησε (και στους εμπλεκόμενους...) ότι δεν είναι αρμόδια «για τη χορήγηση άδειας καταλληλότητας για τη συνδρομή των αναγκαίων προϋποθέσεων ασφαλείας για αθλουμένους και θεατές». Και κάλεσε την ΓΓΑ να λάβει άμεσα θέση.

Το θέμα διευθέτησε τελικά η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας. Χορήγησε την απαιτούμενη άδεια, με προϋπόθεση να μη χρησιμοποιηθούν τρεις έτσι και αλλιώς κλειστές θύρες (1,9,10), η οποία είναι προσωρινή και θα ισχύει έως τις 31 Δεκέμβρη 2013.

Να αναμένουμε απάντηση, στο (πιθανότατα ρητορικό) ερώτημα αν -για την παραχώρηση της άδειας- εφαρμόστηκαν τα προβλεπόμενα; Οπως ανέφερε και στη σχετική τοποθέτησή της η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις -ν.4049/12 (ΦΕΚ 35 Α 23/2/12)- «η αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος και συγκροτεί σε ετήσια βάση μεικτή γνωμοδοτική επιτροπή, η οποία προβαίνει σε επιτόπιο έλεγχο των εγκαταστάσεων».

  • Στη Σάντερλαντ θ' αγωνίζεται για τα επόμενα τρία χρόνια ο Χάρης Μαυρίας. Ο Ελληνας μεσοεπιθετικός, συμφώνησε σε όλα με την αγγλική ομάδα, πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε. Την απόκτησή του ανακοίνωσαν και επίσημα οι «μαυρόγατες». Λίγο μετά δήλωσε «πολύ χαρούμενος για το μεγάλο άλμα που κάνω στην καριέρα μου. Είμαι 19 χρονών και έχω πολλά όνειρα. Πέρασα υπέροχα στον Παναθηναϊκό, αλλά έρχομαι στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και είμαι έτοιμος γι' αυτό το βήμα».
  • Ο Ηλίας Σπάθας, του Συνδέσμου Πειραιά, ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση Ολυμπιακού - Ατρόμητου. Στα άλλα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής για τη Super League, θα σφυρίξουν: Πανιώνιος - Παναθηναϊκός (Στυλιάρας), Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ (Βοσκάκης), Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης (Μάνταλος), ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλωνας (Αρετόπουλος), Βέροια - ΟΦΗ (Παππάς), Αρης - Καλλονή (Θάνος), Εργοτέλης - Λεβαδειακός (Παπαπέτρου), Ξάνθη - Πανθρακικός (Κουκουλάκης).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ