Σάββατο 24 Αυγούστου 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τα Φεστιβάλ... επιστρέφουν
  • Τις «Βάκχες» του Ευριπίδη παρουσιάζει την Κυριακή, το «Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αισχύλεια» στην Ελευσίνα. Σκηνοθετεί η Μάρθα Φριντζήλα, η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη μουσική και το ρυθμό. Ενας νέος Θεός επισκέπτεται την πόλη, διαφορετικός από όλους τους άλλους που φέρνει μαζί του μουσικές, χορούς αλλά και τη γλυκιά μέθη του κρασιού. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους να τον υποδεχτεί. Οι γυναίκες παίρνουν τα βουνά για να τον δοξάσουν. Ο νεαρός άρχοντας νιώθει να απειλείται. Η πόλη που αυτός διοικεί είναι κλειστή στους ξένους. Κανείς δεν θα απειλήσει την ηρεμία της. Ο Θεός κάνει υπομονή. Του δίνει μία ευκαιρία. Του δίνει και δεύτερη. Ομως ο νεαρός άρχοντας στέκει αλύγιστος. Ο Θεός δεν έχει άλλη υπομονή. Οποιος τον αρνήθηκε, θα πληρώσει. Στο ρόλο του νέου Θεού, του Διόνυσου, ο Γιώργος Φριντζήλας, στο ρόλο του Πενθέα ο Γιώργος Βουρδαμής και της Αγαύης η Αντζελα Μπρούσκου. Επίσης, συμμετέχουν: Αργύρης Μπακιρτζής, Παρθενόπη Μπουζούρη, Φοίβος Συμεωνίδης, Μιχάλης Πανάδης, Τάσος Δημητρόπουλος, κ.ά. Τη μετάφραση υπογράφει η Νικολέττα Φριντζήλα, τη χορογραφία οι Rootlessroot και τη σκηνοθεσία η Μάρθα Φριντζήλα.
  • «Η Χιονάτη και οι 7 υπέροχοι μουσικοί», από την παιδική σκηνή ΔΕΛΦΙΝΑΚΗ του Θεάτρου Τεχνόραση, τη Δευτέρα στο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι. Σκηνοθεσία: Γ. Γρηγοριάδης, Σκηνικά: Ε. Ζελίνου, Κοστούμια: Ελπ. Λαμπρινού. Σκηνογραφία: Ν. Λαμπρόπουλος. Μουσική: Σ. Κολόζου. Παίζουν: Ελίζα Τζίτζη, Νίκη Βουγιού, Στάθης Αναστασίου, Σωτηρία Κολόζου κ.ά.
  • «Κύκλωπας» του Ευριπίδη, από το Εθνικό Θέατρο, στο θέατρο Βράχων, στο Βύρωνα. Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου. Παίζουν: Νίκος Καραθάνος, Δημήτρης Πιατάς, Νίκος Χατζόπουλος, κ.ά.
  • Μίκης Θεοδωράκης - «Ποιος τη ζωή μου...», στο Δημοτικό Θέατρο Αλσους «Δ. Κιντής» στην Ηλιούπολη. Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης. Σενάριο - Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης. Ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Αρης Λεμπεσόπουλος, η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, η Ελισάβετ Μουτάφη, ο Κώστας Μακεδόνας, η Γιώτα Νέγκα και 25 ακόμη ηθοποιοί - χορευτές - τραγουδιστές, συνοδευόμενοι από μία εξαιρετική 11μελή ορχήστρα, μας ταξιδεύουν από «την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού», στη μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας. Η Μικρασιατική καταστροφή, η δικτατορία του Μεταξά, η Κατοχή, τα Δεκεμβριανά, ο εμφύλιος, οι εξορίες, η «άνοιξη της δεκαετίας του 60», η δικτατορία, η μεταπολίτευση.
  • Στο Κηποθέατρο Παπάγου: «Σ' αγαπάω αλλά...». Κείμενο: Γιώργος Βάλαρης και Στέλιος Παπαδόπουλος, σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης. Παίζουν: Aλέξανδρος Σταύρου, Μαριάννα Τουμασάτου, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Ιωσήφ Μαρινάκη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ