Κυριακή 25 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι προτάσεις του ΚΚΕ

Από τις 6 Απρίλη του 2012, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει Πρόταση Νόμου με μέτρα για την ουσιαστική ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από την υπερχρέωση στις τράπεζες με κάθε μορφής δάνειο και πιστωτικές κάρτες. Η Πρόταση Νόμου, που απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της Βουλής, αφορούσε οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Μεταξύ άλλων, προτείνονταν να πάψει αυτοδίκαια οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης ή άλλο αναγκαστικό μέτρο εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων σε βάρος των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών ΕΒΕ, των αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων, για οφειλές των τελευταίων, το ύψος των οποίων ορίζονταν στις άλλες διατάξεις της Πρότασης Νόμου. Η Πρόταση του ΚΚΕ προβλέπει ακόμα τη διαγραφή του συνόλου των κάθε μορφής τόκων για στεγαστικά και άλλα δάνεια, όπως και διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε τυχόν ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση κάθε μορφής τόκων.

Από το ποσό που απομένει, το ΚΚΕ ζητάει να διαγράφεται ποσό που αντιστοιχεί στο 50%, εφόσον το ύψος των δανείων δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για στεγαστικά δάνεια, τις 30.000 ευρώ για καταναλωτικά και τις 20.000 ευρώ για τις πιστωτικές κάρτες. Για το ποσό που υπολείπεται μετά απ' όλα αυτά, το ΚΚΕ ζητάει να σταματήσει ο ανατοκισμός για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση. Για τους άνεργους, το ΚΚΕ ζητάει αναστολή κάθε οφειλής προς τις τράπεζες, ενώ όλες οι παραπάνω ρυθμίσεις προσαρμόζονται ανάλογα για τους ΕΒΕ και τους φτωχούς αγρότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ