Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν χτες στο Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ): Δευτέρα 2/9 και Τρίτη 3/9 συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία που καταργούνται και την Τετάρτη πανελλαδική στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.). Μέσα στο μήνα Σεπτέμβρη θα προκηρυχθεί 24ωρη απεργία και θα γίνει πανελλαδική σύσκεψη με σωματεία όλων των νοσοκομείων.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τόνισαν πως θα δώσουν τη μάχη συγκαλώντας Γενικές Συνελεύσεις, για να πάρουν οι εργαζόμενοι την κατάσταση στα χέρια τους και μαζί με τον υπόλοιπο λαό να διεκδικήσουν: Ανάπτυξη δημόσιων δομών Υγείας, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, πρόληψης και νοσοκομείων χωρίς πληρωμές για όλους, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων και των επικουρικών, γενναία κρατική χρηματοδότηση κ.ά. Καυτηρίασαν τη στάση των άλλων παρατάξεων που υποστηρίζουν το εμπορευματοποιημένο σύστημα Υγείας και τη δράση των επιχειρηματιών, ενώ με ευθύνη τους πολλά ΔΣ σωματείων δεν συνεδρίασαν ώστε να συμμετάσχουν στις προηγούμενες κινητοποιήσεις, αντίθετα αναπαρήγαγαν τα κυβερνητικά επιχειρήματα για «πληρότητα» και «βιωσιμότητα» των δημόσιων νοσοκομείων.

Χτες το απόγευμα, οι εργαζόμενοι του ΓΝ «Πατησίων», σύλλογοι και φορείς της περιοχής έκαναν συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Βαρβάρας ενάντια στην κατάργηση του νοσοκομείου και τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων. Στο πλευρό τους βρέθηκαν η Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου δημοτικού Διαμερίσματος Αθήνας, το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, συνδικαλιστές κι εργαζόμενοι από άλλα νοσοκομεία, όπως «Αμαλία Φλέμινγκ», Σισμανόγλειο κ.ά. Σήμερα, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «Αγία Βαρβάρα», Θριάσιο, «Ευαγγελισμός» και Πολυκλινική προχωρούν σε Γενικές Συνελεύσεις για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις και προτάσεις για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Κινητοποίηση έγινε και στην Καλαμαριά για τη συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου «Παναγία» που η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει. Την κινητοποίηση οργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή και έγινε στην πλατεία Δημαρχείου. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παναγία», ενώ χαιρέτισε και εκπρόσωπος του Σωματείου τους.

Στη Λάρισα

Συνεχίζονται και εντείνονται οι αντιδράσεις στη Λάρισα και σ' όλη τη Θεσσαλία για την απόφαση του υπουργού Υγείας να θέσει σε άμεση αργία 5 γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Για δεύτερη μέρα, χτες, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έγινε 4ωρη στάση εργασίας που κήρυξε ο Σύλλογος Γιατρών του ΕΣΥ, ενώ την έγγραφη ανάκληση της υπουργικής απόφασης και την άμεση σύγκληση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για να αρθεί η εκκρεμότητα που διαρκεί 2,5 χρόνια, απαίτησαν οι εκπρόσωποι των ιατρικών συνδικαλιστικών φορέων από όλη τη Θεσσαλία, που συμμετείχαν στη σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ