Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Και τώρα Σλοβενία

Η Εθνική κέρδισε και την Ιταλία με 79 - 65 και ολοκλήρωσε αήττητη το 26ο διεθνές τουρνουά «Ακρόπολις». Βέβαια, το βασικό ζητούμενο δεν ήταν η πρωτιά αλλά ο βαθμός ετοιμότητας, ενόψει του Eurobasket.

Και με την ομάδα της γειτονικής χώρας (την οποία θ' αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση της διοργάνωσης στη Σλοβενία) οι «γαλανόλευκοι» παρουσίασαν καλό πρόσωπο. Και έδειξαν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, για τις επίσημες υποχρεώσεις τους στο Eurobasket - το οποίο ξεκινάει την Τετάρτη - με αντίπαλο τη Σουηδία.

Ο Γ. Μπουρούσης δεν κρύφτηκε και δήλωσε ότι στόχος είναι ένα μετάλλιο: «Ολοκληρώσαμε τα φιλικά με μία καλή εμφάνιση. Η ομάδα είναι σε καλό δρόμο και βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Δεν κρύβουμε πως στόχος μας είναι το μετάλλιο. Ομως θα χρειαστεί πολλή δουλειά και συγκέντρωση. Το ότι κατακτήσαμε αυτό το τουρνουά δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι να παρουσιαστούμε όπως πρέπει από τις 4 Σεπτεμβρίου, στα επίσημα παιχνίδια».

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Αντρέα Τρινκιέρι, ανέφερε (μεταξύ άλλων): «Υπάρχουν τουλάχιστον 5 ομάδες που πάνε για το μετάλλιο. Δύο από αυτές θα ανταμειφθούν. Η σωστή ψυχολογία είναι να έχεις τη φιλοδοξία για το μετάλλιο αλλά ο στόχος να είναι η... Σουηδία. Εχω προγραμματίσει να αυξάνεται ο ρυθμός παιχνίδι με το παιχνίδι, δηλαδή να υπάρχει σταδιακή βελτίωση. Κάναμε καλή προετοιμασία, έχουμε καλούς παίκτες. Πάμε εκεί να παίξουμε. Τέλος τα λόγια».

Για τη συμπλήρωση της 12άδας προτίμησε τον Β. Καββαδά, αντί του Ιαν Βουγιούκα. Την συνθέτουν ακόμα οι Σλούκας, Σπανούλης, Ζήσης, Περπέρογλου, Μπράμος, Μπουρούσης, Παπανικολάου, Φώτσης, Μαυροκεφαλίδης, Πρίντεζης, Καϊμακόγλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ