Σάββατο 31 Αυγούστου 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ - ΕΚΘΕΣΗ «ALPHA BANK»
Αξιώνουν τα πάντα για το κεφάλαιο

Χέρι - χέρι με τη συγκυβέρνηση προχωρούν οι τραπεζίτες, οι οποίοι, μόλις πρόσφατα, ξεκοκάλισαν και τον πακτωλό από τις διακρατικές ενισχύσεις στο πλαίσιο της «ανακεφαλαιοποίησης». Τώρα αξιώνουν και διεκδικούν ακόμη περισσότερα για λογαριασμό και των άλλων μερίδων του κεφαλαίου, προκειμένου να γίνει κατορθωτή η διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση σε όφελος των μονοπωλίων.

Στο εβδομαδιαίο δελτίο η «Alpha Bank» επικεντρώνει στα παρακάτω:

Στην επιτάχυνση των προσπαθειών για την «προσέλκυση μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων». Συγκεκριμένα, για την «επανεκκίνηση» των μεγάλων οδικών αξόνων, την «αξιοποίηση» του Ελληνικού, την παραχώρηση νευραλγικών υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια) στους «επενδυτές» μέσω του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων.

Διαπιστώνουν ότι «χρειάζονται επενδύσεις εδώ και τώρα, λεφτά όμως δεν υπάρχουν». Προκειμένου να λύσουν το «πρόβλημα» και για όσο διαρκεί η κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» αξιώνουν μια «γενναία απελευθέρωση των χωροταξικών και αδειοδοτικών μηχανισμών, προκειμένου να έλθουν ξένα κεφάλαια και να επενδύσουν». Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως ένα τέτοιο σχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί τον ερχόμενο Οκτώβρη. Οι τραπεζίτες, ορθά - κοφτά αξιώνουν για...«ένα διάστημα» τη μηδενική φορολογία κερδών και μερισμάτων, δραστική μείωση των εργοδοτικών εισφορών Κοινωνικής Ασφάλισης.

Από κοινού με τη συγκυβέρνηση έχουν διαμορφώσει και τη θέση για την έναρξη των πλειστηριασμών ακόμη και για την πρώτη κατοικία των λαϊκών νοικοκυριών. Αναφέρουν συγκεκριμένα τη «σταδιακή άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών που χαρακτηρίζονται ως πρώτη κατοικία των νοικοκυριών» με στόχο την ανάκαμψη της στεγαστικής πίστης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ